Política

L'exalcaldessa de CiU de Vilafant, Pepi Comalada, no serà la cap de llista

La candidatura l'encapçalarà algun dels dos regidors d'Unió, Montserrat Ricart o Josep Maria Rodríguez

Comalada plega per motius personals

La candidatura de CiU a Vilafant estrenarà candidat perquè la que va ser la darrera cap de llista i alcaldessa des del 2007 fins al desembre del 2009, Pepi Comalada, no es tornarà a presentar. La decisió l'ha adoptat per motius personals, però el partit també plantejava una renovació després de la pèrdua de govern a conseqüència d'una moció de censura que fa catorze mesos va donar l'alcaldia a Consol Cantenys, del PSC. La llista de CiU a Vilafant continuarà encapçalada per Unió Democràtica i amb tota seguretat l'alcaldable serà un dels dos regidors d'aquesta formació: Josep Maria Rodríguez o Montserrat Ricart. La decisió definitiva s'ha d'acabar d'adoptar en els dies vinents.

CiU té cinc regidors –tres d'UDC i dos de CDC–, els mateixos que el PSC. El canvi en el govern es va produir en el tram final d'aquest mandat quan el PSC va presentar la moció, juntament amb la regidora de ViU, Rosa Torrent, que poques setmanes abans havia abandonat el govern per passar al grup mixt, i la regidora del PP, Concepció Martínez, que a partir de la moció va causar baixa del grup popular. Aquesta acció va ser declarada de transfuguisme per la comissió estatal encarregada d'analitzar aquests casos.

En els darrers dos mandats a Vilafant no hi ha hagut majoria absoluta i això ha provocat, en el si de govern, diverses convulsions.

LA XIFRA

5
regidors
són els que tenen els dos grups majoritaris –CiU i el PSC– a l'Ajuntament de Vilafant.

LA DATA

20.12.09
CiU va perdre l'alcaldia
que tenia des de la dècada dels vuitanta, per una moció de censura.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.