Política

Barcelona ja és la ciutat amb més vots a les consultes

En l'equador de la recollida anticipada, la capital catalana lidera la llista de participació en les votacions

Gràcia engega avui una marató de vot

S'instal·laran una trentena d'urnes

Des que es va obrir el període de recollida de vot anticipat per a la consulta sobiranista de Barcelona del 10 d'abril, els seus organitzadors han estat molt reticents a donar dades de participació. Més enllà del 20% aconseguit en la campanya que es va fer a la Barceloneta coincidint amb l'obertura de les urnes, el 12 de desembre, l'opacitat ha estat absoluta. Ara, però, coincidint amb l'arribada a l'equador del període de captació de vot anticipat, els responsables de Barcelona Decideix han admès que la capital catalana ja és, a hores d'ara, la ciutat que més vots ha aportat a les consultes sobiranistes.

“Ara ja som, de llarg, el municipi que més quantitat de vots ha aportat a
les consultes sobre la in-dependència. Tenint en compte que encara falten dos mesos més de recollida de vots anticipats i també la votació pròpiament dita, estem força contents dels resultats que estem aconseguint”, explicava amb satisfacció Alfred Bosch, portaveu de la plataforma Barcelona Decideix. Això implicaria, per tant, que Barcelona hauria superat els 24.061 vots que el 30 de maig del 2010 es van recomptar en la consulta de Sabadell, la més activa de les 532 celebrades fins ara.

Bosch, que defuig donar dades més concretes per evitar que se'n faci un ús partidista, explica també que el nombre de vots anticipats recollits fins ara “és més del doble que el nombre de vots anticipats de qualsevol votació que s'hagi fet mai a Barcelona”. En aquest sentit, els organitzadors recorden que el vot anticipat s'admet a totes les eleccions democràtiques i, tot i que a l'Estat no és gaire habitual, sí que sol ser molt més comú en països nòrdics o als EUA. “Aquí tenim un sistema molt més atrotinat, basat en correus. S'hauria de fer més pedagogia sobre aquesta opció i també millorar-la. Des de Barcelona Decideix oferim la nostra experiència a qui pugui interes-
sar de manera modesta
i desinteressada”.

Els vots recollits a Barcelona creixeran notablement aquest cap de setmana. Com a mínim això és el que esperen els impulsors de la campanya, que aquest cap de setmana repartirà una trentena de meses electorals pel barri de Gràcia. Els més de 300 voluntaris s'hi posaran a les nou del matí i algunes de les urnes no es tancaran fins més enllà de les dotze de la nit. Els organitzadors han triat aquest districte “perquè ha estat pioner en qüestions associatives i socials i, tradicionalment, ha tingut una implicació molt activa”. Com que l'activitat els diumenges minva notablement, demà només hi haurà una quinzena d'urnes, que obriran a la part central de la vila d'onze del matí a sis de la tarda.

Activitats

Per mirar d'atraure votants, l'organització ha programat activitats paral·leles a la plaça del Diamant. Avui al matí hi haurà jocs i espectacles infantils i a la tarda, després del dinar popular, un recital de poesia amb Montserrat Abelló, Roc Casagran i Enric Casasses, entre d'altres. Entre les personalitats que han confirmat que votaran, dissabte al matí, a les meses instal·lades a la plaça de la Vila, hi ha l'eurodiputat de CDC Ramon Tremosa; el president del districte , Ricard Martínez, i la diputada Dolors Camats, tots tres veïns graciencs.

Amb tot, les urnes no estaran disponibles únicament per als residents a Gràcia, ja que qualsevol major de 16 anys que acrediti la seva residència a Barcelona podrà exercir el dret a vot. L'organització, però, controlarà qui viu al barri per ajustar al màxim la participació local.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri