Política

Barcelona Decideix es presenta a Madrid

La plataforma exposa els detalls de la consulta sobiranista del 10-A davant la premsa espanyola i internacional

L'organització vol internacionalitzar el debat i avança que hi assistiran observadors estrangers

Barcelona Decideix, la plataforma que organitza la consulta sobre la independència a la capital catalana el dia 10 d'abril, ha presentat avui a Madrid, davant de la premsa espanyola i també internacional, els detalls de l'última cita d'un procés que va començar fa un any i mig i que ara culmina a la capital catalana.

Segons l'entitat, a diferència de les últimes convocatòries d'aquest referèndum, a Barcelona s'espera una “gran participació”. En aquest sentit, s'han referit a l'arrencada del vot anticipat i als detalls de dues proves pilot realitzades als barris de la Barceloneta i Gràcia, que han augmentat els nivells de participació respecte a d'altres jornades.

La coordinadora internacional de Barcelona Decideix, Anna Arqué, ha qualificat “la consulta del poble català” de “revolució social, pacifica, al cor d'Europa i en ple segle XXI”. L'activista també ha destacat que s'ha convertit en “un punt de trobada social, multiideològica, multidisciplinària i intergeneracional”.

Arqué ha afegit que la plataforma vol internacionalitzar aquest debat en el qual, des dels seus inicis al 2009, ja han participat gairebé un centenar d'observadors internacionals, “que han estat testimonis d'un procés seriós i rigorós”.

En el cas de Barcelona, ha explicat, també participaran observadors, tant del món de la política com de l'acadèmic i d'organitzacions no governamental.

Una de les portaveus de la plataforma, Elisenda Paluzie, ha recordat davant els mitjans que a la Barceloneta, un barri tradicionalment obrer i abstencionista, es va recollir en un sol dia el vot de més del 20% dels electors. En el segon referèndum parcial que es va celebrar al barri de Gracia el cap de setmana passat, ha afegit, la xifra de participació es va incrementar fins a un 33,57%.

Des de l'organització es valora “molt positivament” aquesta progressió, tenint en compte que encara queden cinquanta dies de vot anticipat i falta la convocatòria final del dia 10 d'abril.

Paluzie ha insistit que les raons per votar són “eminentment democràtiques” i ha recalcat que la consulta del 10 d'Abril a la capital catalana suposarà el punt culminant d'un procés que van iniciar uns “valents” a Arenys de Munt el 13 de setembre del 2009.

Alfred Bosch, també portaveu de l'entitat, ha insistit a definir Barcelona Decideix com una comissió organitzadora neutral. “No som una plataforma independentista, tenim una posició de neutralitat i volem que la gent participi lliurement”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Montero afirma que l’Estat protegeix els “interessos de Catalunya” transferint-hi recursos “suficients”

barcelona
política

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock abans de pactar els pressupostos

barcelona
Maite Selva i Huertas
Alcaldessa de Begur (Sempre per Begur i Esclanyà - JxCat)

“El Conservatori del Litoral ens semblaria una eina útil”

Begur

Fragmentats a buscar un estat

Barcelona
política

Calma després de la tempesta

barcelona
la crònica

“Necessitem un conflicte amb Espanya”

política

Llibres, roses i un 12-M pel mig

Barcelona
Convergents

L’últim centre sobiranista

front nacional

L’altra ultradreta