Política

Penedès

El PSC vol aparcar el debat catalanista fins a la tardor

El partit trasllada als impulsors del document que el lloc per debatre aquesta qüestió és al congrés passades les municipals

Els primers secretaris del Penedès eviten prendre partit ara

El primer secretari de la federació socialista del Penedès-Garraf, Rafael Roig, ja ha fet saber als “quatre impulsors del document, els alcaldes de Sant Quintí de Mediona, Ramon Creixell; l'alcalde de Mediona, Servand Casas, i dos membres del partit de Vilafranca i Torrelavit”, que “ara no és el moment d'obrir aquest tipus de debat” i els ha instat a plantejar el debat dins del congrés que celebrarà el partit a la tardor, a l'octubre. Segons Roig, “l'objectiu nacional i de les agrupacions locals ara és centrar tots els esforços per obtenir els millors resultats a les municipals, estar al costat de la gent i analitzar i vigilar com afectaran les retallades de CiU les comarques del Penedès. Els altres debats els podem obrir al partit a partir del 22 de maig”, conclou. El discurs de Roig és el mateix que portes enfora fan la majoria de primers secretaris del territori consultats ahir per aquests diari. Per a tots ells, el gir catalanista i la recuperació dels valors més socialdemòcrates de la fundació del PSC es pot fer després de les municipals.

El primer secretari del PSC de Sant Sadurní d'Anoia, Joan Moreno, va assenyalar ahir que, “malgrat que personalment podria estar a favor de part del manifest, com ara en la creació del grup parlamentari propi o el gir catalanista del partit, considero que ara no és el moment de plantejar aquests debats en un moment com l'actual. Moreno recorda que “a les municipals tenim 1.800 vots i en les eleccions al Congrés voten unes 3.000 persones”, conclou. El primer secretari de Vilafranca del Penedès i alhora candidat del PSC a les municipals, Francisco Romero, assegura que, a hores d'ara, per ell, “el tema principal és fer una bona campanya”, però que està “disposat a parlar amb els promotors del document i amb tota l'agrupació”, i evita prendre partit fins a debatre aquesta qüestió a l'agrupació. Romero reconeixia ahir, però, que ja hi ha hagut regidors de Vilafranca que s'hi han sumat a títol individual.

El responsable del PSC de Vilanova i la Geltrú, Joan Luis Ruiz, diu que, “tot i considerar positiu que hi hagi aquest tipus de debats, ara no és moment de fer-los. Hi haurà temps per fer debats profunds en el si del congrés a l'octubre, però ara totes les nostres energies han d'estar dirigides a obtenir el millor resultat possible a les municipals”. Ruiz diu que els congressos són el lloc per fer la renovació d'idees i de persones. El primer secretari de l'agrupació del PSC de Santa Margarida i els Monjos, Josep Oriol Torrents, va mostrar “fins i tot una mica de sorpresa” pel fet que ara surti aquest tipus debat” a pocs dies per a les municipals. El nostre treball ara ha de ser un altre”, diu.

Torrents sosté que alguns punts que es debaten, com ara els de l'àmbit i la vegueria, ja són debatuts i acordats en el partit.

LES FRASES

Hem de centrar els esforços per obtenir els millors resultats a les municipals i estar al costat de la gent
Rafael Roig
Primer secretari de la federació socialista del Penedès-Garraf
A les municipals tenim 1.800 vots i en les eleccions al Congrés voten unes 3.000 persones
Josep Moreno
Primer secretari del PSC de Sant Sadurní d'Anoia
Alguns punts, com ara els de la vegueria, ja estan debatuts i acordats en el partit
Josep Oriol Torrents
Primer secretari de l'agrupació del PSC de Santa Margarida i els Monjos


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a europa

Hizbulá ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera libanesa

barcelona
parlament europeu

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona
política

Laia Estrada critica que ERC i Junts mirin més al PSC per arribar a acords

BARCELONA
política

El Senat endarrereix una setmana més el ple que vetarà l’amnistia

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca diverses regions i deixa nou ferits, entre ells quatre nens, a Odessa

barcelona
politica

Aragonès recela de la crida a la unitat de Puigdemont: “No m’en refiaria gaire”

barcelona
regne unit

El Parlament britànic aprova el pla per deportar migrants a Ruanda

barcelona
política

Zapatero: “Hauria estat tremendament negatiu veure Puigdemont a la presó”

barcelona