Política

FRANCESC GINER

ALCALDABLE PER GENT DEL POBLE (GDP) A ROSES

“Valem per a totes les regidories”

No buscaran pactes, sinó que volen que siguin els altres els que els facin propostes

És un error que s'ha de solucionar

Francesc Giner Ballesta de Roses, de 51 anys, té una empresa petita de pintura a Roses. Giner viu en parella i té dos fills. Està molt vinculat al món associatiu del municipi i ha format part de la llista d'ERC dues vegades durant els anys noranta, sense estar-hi afiliat.

Gent del Poble (GdP) és una plataforma que es va crear, segons assegura Francesc Giner, arran de la “crispació que hi ha al poble” i per aglutinar gent descontenta del municipi i sense cap mena d'afiliació política. “Més endavant els d'esquerra van tenir problemes amb Marc Danés i hi va haver la possibilitat que s'afegissin al projecte. Vull deixar clar que no és una coalició, sinó que són ells els que s'han afegit a la plataforma”, assegura Danés.

Gent del Poble és un grup nou que es va crear fa un parell de mesos. Creu que seran decisius en aquestes eleccions municipals?

Estem convençuts que traurem representació a l'Ajuntament, però no sabem quants regidors aconseguirem. El que tenim clar és que nosaltres no anirem a buscar cap pacte amb ningú. Volem que siguin els altres partits els que vulguin pactar i ser nosaltres els que posem les condicions. Som gent vàlida per treballar en qualsevol àrea de l'Ajuntament.

Quins són els punts més destacables del programa de GdP?

En principi treballem molt en el tema d'urbanisme, però també en temes de cultura, benestar social i ensenyament, que són molt importants per al poble. Són temes que pensem que s'han de solucionar i no ens importa qui ho faci. Per exemple, nosaltres vam fer una proposta per denunciar que el Montserrat Vayreda es troba en barracons. No ens importa d'on vingui la proposta i la solució; la qüestió és que s'arregli pel bé del poble. Tant és si ho fa Magda Casamitjana com Carles Pàramo. Ens és igual. Un dels objectius de Gent del Poble és escoltar tots els partits i respectar la feina de tothom sense mirar l'afiliació política. Podem ser simpatitzants d'esquerra o independentistes, però si una proposta surt del PP i és bona pel poble no la rebutjarem. A més al poble ens coneixem tots. No entenc per què sempre hi ha aquesta crispació entre els partits.

I com es poden solucionar aquests enfrontaments?

Una de les solucions perquè la crispació desaparegui és el respecte pel treball de tothom, i que el treball es consensuï i es parli entre tots. Al cap i a la fi tots treballem pel mateix.

La zona industrial de la carretera de Vilajuïga està per desenvolupar i a més hi ha una sentència del Tribunal Superior de Justícia que l'atura. Què cal fer ara?

Estem força d'acord amb els ecologistes en el fet que la zona industrial s'ha de canviar perquè la travessa un corredor biològic. En principi nosaltres no ens oposarem al canvi de lloc. Entenem que és un enllaç entre el cap de Creus i els Aiguamolls i si abans no es va tenir en compte és un error que s'ha de solucionar.

El tema de l'aparcament subterrani és polèmic al poble, perquè alguns partits no es posen d'acord quant al lloc on s'ha de fer.

Nosaltres creiem que abans de decidir el lloc s'hauria de fer un estudi de viabilitat del poble. I no sé si la plaça de Catalunya, com es proposa, és el lloc idoni tant pel nombre de cotxes que això representaria com pel cost que generarà. Hi ha altres indrets per a un pàrquing d'aquestes característiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a ucraïna

Atac mortal rus contra un supermercat a Khàrkiv

barcelona

Les seus del PSC i Junts a Girona, vandalitzades

GIRONA
guerra a gaza

Israel ignora el Tribunal de l’ONU i intensifica l’ofensiva sobre Rafah

barcelona
guerra a europa

El cap de l’OTAN defensa els atacs d'Ucraïna contra territori rus

barcelona
política

Els socialistes avisen el poder judicial que haurà d’aplicar la llei d’amnistia

barcelona
política

El govern dels jutges difon una guia per aturar l’aplicació de la llei d’amnistia

barcelona
armènia

L’helicòpter del primer ministre armeni fa un aterratge d’emergència

barcelona
LLEURE

El PSC demana que es mantinguin els descomptes als casals d’estiu

GIRONA
regne Unit

Corbyn es presentarà com a independent en els comicis britànics de juliol

barcelona