Política

SUSANNA MÉRIDA

CANDIDATA DEL PSC A SANT SADURNÍ D'ANOIA

“Volem guanyar per majoria”

La candidata diu que la crisi al partit ja està superada i que ara són més dinàmics

Afirma que el govern local no planifica i que no ha donat resposta als efectes negatius de la crisi al municipi

Fa un any que va agafar les regnes del partit. Assegura que el conflicte intern pel relleu de Salvador Domènech ja ha passat i que està preparada per assumir l'alcaldia.

Què és el que no ha anat bé durant el mandat, segons vostès?

Principalment la manca de planificació. Tenim un equip de govern que es dedica a apagar focs, que va posant pedaços a les problemàtiques que van sorgint, i a més no hi ha cap ruta clara de les principals prioritats del municipi. L'únic que ha fet el govern de CiU i AMI és tapar forats. Per posar-ne un exemple: arriben els ajuts del pla Zapatero, dels quals altres municipis han pogut treure molt de suc, i el govern local, per la falta de projectes al calaix, s'ha gastat els diners en el que ha pogut.

Què s'hauria d'haver prioritzat durant aquest mandat, doncs?

Primer, adaptar-nos a la problemàtica que tenim actualment, que és la crisi laboral, econòmica i social. Tornem a anar als exemples: en el pressupost del 2011 no hi ha previst cap pla de formació, i això és molt greu en la situació que tenim ara. A Sant Sadurní tenim 749 persones desocupades i moltes d'elles, de llarga durada. A més d'això, el Servei d'Ocupació no s'ha posat les piles, no pel personal que hi ha allà, sinó pels recursos que s'hi han destinat. El primer que havia d'haver fet el govern local era marcar prioritats, saber el que es podia i no es podia fer, i oferir els serveis que necessiten avui els ciutadans del nostre municipi.

Què farà el PSC si arriba a l'alcaldia?

Nosaltres fa molt de temps que estem treballant en el programa electoral i hem marcat tres prioritats bàsiques: fer front a aquesta situació laboral i econòmica, i això vol dir que farem una aposta molt clara en polítiques de formació i de creació de feina, amb una estructuració definida; el següent front d'actuació serà el foment de la cohesió social des de tots els àmbits, i posarem èmfasi en la protecció de les famílies que ho estan passant pitjor en aquests moments. Finalment, actuarem de manera decidida en un dels problemes que tenim a Sant Sadurní, i que és la manca de neteja dels carrers i la cura i el manteniment de la via pública. La gent es queixa molt i té raó.

Quina perspectiva de vot tenen tenint en compte que fins fa poc hi havia una divisió dins del partit i que tres regidors van abandonar el càrrec?

Penso que va ser un malentès dins de la formació i crec que la situació dins del partit està totalment superada. Fa un any que sóc portaveu del grup municipal i puc dir que ara tenim un equip molt coordinat i que som més dinàmics. Al PSC no hi ha cap divisió i el partit està més viu que mai. Els dilluns, els dies de reunió, hi ha més gent que mai, i això també comporta un punt d'il·lusió. El nostre objectiu és guanyar les eleccions i fer-ho per majoria absoluta, perquè estem units, il·lusionats i treballem per això.

Ja han definit quina serà la seva política de pactes futurs?

El nostre principal objectiu és guanyar les eleccions i per majoria, i això és el que ens mou. Hi ha certes sintonies, amb alguns més que amb d'altres, tal com ha anat aquest mandat, però no ens hem plantejat res encara perquè esperem guanyar i obtenir el màxim nombre de regidors possibles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

L’ANC no se’n surt de triar nou president

barcelona
guerra a ucraïna

Rússia ataca un hipermercat a Khàrkiv quan era ple de gent

barcelona

Les seus del PSC i Junts a Girona, vandalitzades

GIRONA
guerra a gaza

Israel ignora el Tribunal de l’ONU i intensifica l’ofensiva sobre Rafah

barcelona
guerra a europa

El cap de l’OTAN defensa els atacs d'Ucraïna contra territori rus

barcelona
política

Els socialistes avisen el poder judicial que haurà d’aplicar la llei d’amnistia

barcelona
política

El govern dels jutges difon una guia per aturar l’aplicació de la llei d’amnistia

barcelona
armènia

L’helicòpter del primer ministre armeni fa un aterratge d’emergència

barcelona
LLEURE

El PSC demana que es mantinguin els descomptes als casals d’estiu

GIRONA