Política

Molt joves i molt preparats

Els tres candidats a l'alcaldia de Campdevànol se situen en la franja d'edat que va dels 23 als 31 anys i hauran de consolidar el fet que s'ha començat a girar full respecte de la controvèrsia política d'altres temps

A Campdevànol, hi haurà segurament la mitjana d'edat més baixa del Ripollès, i fins i tot de les comarques gironines, quant al conjunt de candidats confirmats. L'actual alcaldessa i cap de llista del PSC, Núria López, té 31 anys; el candidat de CiU, Joan Manso, 23, i l'alcaldable d'ERC, Helga Pujol, 29. I això és bo. En general, perquè en política és molt important que hi hagi relleu generacional i, en particular, perquè a Campdevànol, encara s'han d'acabar de superar del tot èpoques passades molt convulses des del punt de vista de la controvèrsia política.

Joves i preparats i, en el cas de López i Manso, amb experiència al consistori. Atès el fet que ICV té problemes per trobar cap de llista i que a hores d'ara és més a prop de no presentar-se que no pas de fer-ho, les eleccions del maig són una revàlida molt important per a López. I és que el PSC ha governat amb el suport d'ICV i, fins fa relativament poc, del regidor no adscrit Ramon Perernau. Caldrà veure també el suport que rep ERC amb Helga Pujol, que comença a fer els seus primers passos en política municipal. La revisió del pla general d'urbanisme i la batussa de Perernau a principi de mandat amb el seu partit, ERC, i a final, amb els companys de govern han estat els temes més calents de l'actual mandat. Ara, Perernau diu que ho té molt difícil per fer llista, tot i que una coalició encapçalada per Pagesos per la Dignitat el vol com a alcaldable. A més, el PP està intentant fer llista amb el polifacètic Ricard Resplandí al capdavant. Li costa, però, trobar gent per completar-la.

LES CLAUS
Llei de barris.
És un dels projectes importants per executar.
Nou Poum.
Pendent d'un text refós, ara caldrà aplicar-lo.
Relacions polítiques.
Cal consolidar la convivència política.
Núria López
PSC
Llicenciada en dret i nascuda a Campdevànol fa 31 anys, va formar part en els comicis anteriors de la primera nova fornada de polítics ripollesos. És alcaldessa des del 2007 i ha estat a les llistes del PSC a les eleccions al Parlament de 2006 i a les últimes. Està també a l'executiva gironina del PSC. Abans, havia estat secretària d'organització de les Joventuts Socialistes a les comarques gironines.
Joan Manso
CiU
Aquest advocat campdevanolenc nascut el 1988 és el més jove de tots tres candidats. És militant de Convergència Democràtica de Catalunya i, actualment, és regidor de CiU a l'oposició de l'Ajuntament de Campdevànol. Mai no havia estat alcaldable. Als anteriors comicis, anava al número tres de la llista. Està també a l'executiva comarcal del partit al Ripollès.
Helga Pujol
ERC
És nascuda a Campdevànol l'any 1982 i exerceix de tècnica superior de laboratori a la coneguda empresa ripollesa Comforsa. És la primera que es presenta com a cap de llista. En els anteriors comicis, havia estat a la llista del partit. És independent.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom