Política

tORTOSA

Bel agafa avantatge en la precampanya de Tortosa tancant la llista el primer

CiU torna a situar Anna Algueró en el número 2

ERC confirma Alícia Gamundi en el segon lloc i promet les llars d'infants que l'Ajuntament no ha fet

L'assemblea de militants de Convergència va aprovar ahir al vespre la candidatura de CiU per a les eleccions del 22 de maig, i només uns minuts després també quedava ratificada pels militants d'Unió. L'alcalde tortosí, Ferran Bel, tot i que no va ser designat com a candidat de CiU a la reelecció fins al 4 de febrer, ara ha pres un cert avantatge en la precampanya. Aquest matí, Bel ja es farà la foto de família amb les dones i els homes que integraran la llista. Serà a la llotja medieval del parc municipal, convertida en la Casa dels Gegants després de les obres de millora que s'han fet en aquest mandat.

La resta de candidats no poden dir que tinguen la feina tan avançada. El nou alcaldable d'ERC, Josep Felip Monclús, va confirmar ahir que la seua número 2 serà Alícia Gamundi, exdirigent veïnal i exrepresentant de l'Institut Català de les Dones a l'Ebre. Monclús va proposar una llar d'infants a l'antiga comissaria dels Mossos d'Esquadra, tot criticant la “incapacitat” del govern municipal (CiU i ERC) per tirar endavant cap de les tres llars municipals que havien promès al barri de Ferreries, al marge esquerre del riu, i al poble de Campredó. Així, Monclús va voler renovar el compromís d'ERC amb els tres projectes.

Per la seua banda, Joan Sabaté no ha anunciat encara qui serà la número 2 a la llista del PSC –havien sonat l'exdiputada Dolors López i l'exdirectora territorial d'Educació, Marian Rojas–, i aquesta setmana la data prevista per revelar el nom era el 7 d'abril. Jaume Forcadell sí que ha dit que Jordi Jordan serà el número 2 d'Iniciativa-Entesa per Tortosa, una llista amb un 50% de gent independent. Al PP, Xavier Dalmau serà el nou candidat, mentre que Ebrencs Independents i PxC voldrien presentar-se amb Rafael López i Jordi Casanova, respectivament.

Hermetisme i fotos penjades a Facebook

G.M.

L'actual regidora d'Acció Social, Anna Algueró, tornarà a ser la número 2 de la candidatura de CiU a l'Ajuntament de Tortosa. Així ho va poder confirmar El Punt ahir a la nit, minuts després de les dues assemblees que van ratificar la llista proposada per Ferran Bel. Va ser l'únic detall que va transcendir de la seu del carrer Argentina, tot i que es van penjar diverses imatges de la taula i del públic a Facebook. A més de Bel i de les diputades tortosines Meritxell Roigé i Mila Fernández, també hi van participar el portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, i el president de CiU a l'Ebre, Xavier Pallarès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
unió europea

Brussel·les proposa a Londres la lliure circulació dels joves entre la UE i el Regne Unit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que la planificació de les infraestructures hídriques serà una prioritat

GIRONA
Orient Mitjà

Els EUA anuncien sancions contra l’Iran per l’atac contra Israel

Barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar la seva “doctrina nuclear”

barcelona
política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid

Israel desplega armament i soldats a la frontera de Gaza

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona