Política

Castellà vota per defensar el model confederal

El membre del comitè de govern d'Unió Democràtica de Catalunya considera que el seu vot està en “la mateixa línia” que el que defensa Duran

Demana a altres formacions polítiques que no utilitzin la consulta per obrir un debat “electoralista”

El secretari general d'Universitats i Recerca de la Generalitat i membre del comitè de govern d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Antoni Castellà, ha votat a aquest migdia a favor de la independència de Catalunya en la consulta no vinculant que se celebra a Barcelona. Ha destacat que aquesta és una acció impulsada per la “societat civil” i no pels partits polítics. En aquest sentit, ha afirmat que està en “la mateixa línia absolutament que amb en Duran” ja que a Unió “defensem un model confederal que vol dir tenir estat propi per a Catalunya”.

Castellà ha demanat a altres formacions polítiques que no utilitzin la consulta per obrir un debat “electoralista” i ha subratllat que la consulta dóna la oportunitat als ciutadans a què “puguem expressar” l'anhel d'assolir “la plena sobirania al nostre país”. Un anhel que considera que “cada vegada és més compartit” i que és un dret “al qual hauria d'aspirar Catalunya”. Ha felicitat els organitzadors pel bon funcionament de la jornada a Barcelona, a la resta de municipis on hi ha aquest diumenge consulta i a les anteriors onades de referèndums.

També ha assenyalat que “seria trist” que altres formacions polítiques “intentessin fer un debat electoralista sobre un procés d'aquests”. “Avui és el dia de la ciutadania”, ha destacat.

El dirigent d'Unió ha tingut la oportunitat de dipositar el seu vot en una de les dues urnes “simbòliques” que hi ha instal·lades al final de la Rambla. Una de les urnes contenia el vot dipositat fa uns dies pel president de la Generalitat, Artur Mas, i l'altre era l'urna de la primera consulta, la d'Arenys de Munt (Maresme) que es va utilitzar el 13 de setembre del 2009. Castellà ha optat per la primera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Israel pressiona Hezbol·là al Líban mentre continua bombardejant Rafah

barcelona
GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA
GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA
estat espanyol

Brussel·les expedienta Espanya per no garantir la presumpció d’innocència

barcelona
iran

L’Iran condemna a mort un raper per donar suport a les protestes de Mahsa Amini

barcelona
Política

Mor Andreu José Mestres, el batlle més longeu de Collbató (1983-1995)

política

La CUP proposa un pla de xoc a l’escola per fer front al retrocés del català

salt
rússia

Detenen el viceministre de Defensa acusat d’haver acceptat un suborn

barcelona
política

El govern nega que amagués l’acord per actualitzar les condicions de Hard Rock

barcelona