Política

Joana Ortega va votar ‘no' en la consulta sobiranista

El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, revela que la vicepresidenta del govern va votar contra la independència de Catalunya

Duran reconeix l'èxit de participació però alerta que no implica haver de “seguir a aquells que aposten per la independència”

El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha revelat aquest dilluns que la vicepresidenta del govern, Joana Ortega, va votar no en la consulta sobiranista de Barcelona celebrada aquest diumenge.

Durant els últims dies planejava el dubte de si Ortega acudiria a votar en la consulta de Barcelona: finalment, ahir es va aclarir la incògnita i la vicepresidenta va dipositar el seu vot en l'urna instal·lada al passatge Pellicer, al districte de l'Eixample, sense presència dels mitjans de comunicació i sense revelar el sentit del seu vot. No obstant això, avui Duran i Lleida, en declaracions a TVE, ha detallat que la vicepresidenta del govern català va votar no a l'opció independentista.

Dit això, Duran ha felicitat els organitzadors de la consulta perquè “la participació en general ha estat alta”, malgrat els “mitjans escassos amb els quals han comptat”, i ha volgut recalcar que reconèixer aquest “èxit de participació”, amb un total de 257.645 vots registrats, no implica haver de “seguir a aquells que aposten per la independència”.

Ahir el president del grup parlamentari de CiU, Oriol Pujol, va dir que la participació registrada en la consulta de Barcelona és prou elevada com per “prendre nota” i admetre que la ciutadania “va dos passos per davant”.

Duran ha puntualitzat que, en aquest cas, Oriol Pujol parlava com a representant de Convergència, tenint en compte que en el tema de les consultes sobiranistes els dos socis de federació mantenen aproximacions diferents.

En aquest sentit, ha recordat que hi va haver gent d'Unió -partit que es defineix com a “confederal”- que va votar SÍ a la independència, uns altres que van votar en contra, uns altres que ho van fer en blanc i molts altres, com per exemple ell mateix, que senzillament no van votar.

“Un responsable polític, amb responsabilitats institucionals, on ha de dipositar el seu vot i orientar la seva posició política és en les institucions, no en una consulta cívica”, ha opinat.

Duran ha destacat a més que aquesta setmana al Parlament es debatrà una proposició de llei independentista, presentada per Solidaritat Catalana per la Independència (SI), i CiU “no la recolzarà”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA