Política

La llar d'infants fa distanciar més CiU i Junts per Banyoles

L'Ajuntament banyolí ha negociat un conveni amb el de Camós per poder portar mainada a aquest poble

Banyoles té un dèficit de places públiques de llar d'infants i Camós no té prou mainada per omplir l'escola bressol que té previst estrenar al setembre. Això ha fet que els dos ajuntaments –governats tots dos per CiU– s'hagin posat d'acord per facilitar que els banyolins puguin utilitzar el futur equipament de Camós i que estigui previst signar el conveni corresponent en el cas que tots dos alcaldes es mantenguin en el càrrec.

El tracte no ha agradat a Junts per Banyoles, que entén que no es pot resoldre un dèficit de la ciutat recorrent als serveis d'un altre municipi. La candidatura que aplega ERC, Rcat i Dcat va recordar ahir que durant el govern d'ERC es va deixar enllestit un projecte per a la segona llar d'infants de Banyoles; que CiU i PSC el van revisar quan van accedir al govern i que a hores d'ara encara s'ha de construir. “I això que el 2007 es va dir que era un projecte prioritari”, va assenyalar el cap de llista, Josep Vicens, que va emmarcar el cas en “la manca de previsió en equipaments d'educació” de CiU i PSC.

Per l'alcaldable de CiU, Miquel Noguer –que assegura que la segona escola bressol tindrà prioritat en el nou mandat– el tracte amb Camós o amb altres pobles veïns forma part del paper de capital comarcal que ha de jugar Banyoles. “Amb aquest argument, també hauríem de fer convenis per portar a altres municipis la mainada de primària de Banyoles que no cabés a les escoles d'aquí”, van replicar ahir Vicens i la segona de la llista de Junts per Banyoles, Roser Masgrau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona