Política

Trias considera que un desallotjament forçat de l'acampada “complicaria encara més la situació”

L'alcaldable de CiU considera lògic deixar que la gent “expressi la seva protesta lliurement, perquè això és un país democràtic”

S'ha mostrat escèptic davant l'alerta d'una possible incidència a la baixa en la participació de diumenge degut a la protesta

El candidat de CiU a l'alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, ha volgut mostrar aquest dijous la seva disconformitat amb la possibilitat de desallotjar forçosament la plaça Catalunya i l'acampada protesta.

I és que el convergent considera que és “lògic” que puguin manifestar-se “lliurement” tot i estar a les portes d'unes eleccions, perquè “això és un país democràtic”.

Trias ha mantingut aquesta postura després de mostrar-se dimecres partidari de “pactar” el desallotjament amb els manifestants per considerar que en companya no es poden mantenir negociacions de forma calmada.

Ara, però, creu més convenient evitar mals majors i situacions que es podrien “complicar” amb un desallotjament policial.

L'acampada de plaça Catalunya de Barcelona continua centrant part de l'actualitat política catalana, tot i estar en plena campanya electoral per les eleccions municipals.

Després de que la Junta Electoral madrilenya hagi prohibit algun dels actes convocats a la capital de l'Estat pel mateix moviment, Xavier Trias s'ha volgut distanciar d'aquestes decisions des de Barcelona.

“La Junta fa el seu paper i a mi em semblarà més be o més malament, però el que és important és arribar al diumenge amb una situació lògica”, ha explicat.

I per això ha “demanat a tothom que pensi i reflexioni, perquè segons quines actuacions compliquen encara més situacions com aquesta”.

D'altra banda, Xavier Trias s'ha mostrat escèptic davant els comentaris que alerten d'una possible incidència a la baixa en la participació de diumenge degut a la protesta.

“No crec que afecti a la participació”, ha sentenciat el convergent, que ha reiterat que “són gent que fa sentir la seva veu, que ens ha de fer reflexionar a tots i hem d'entendre que el món canvia. Perquè hi ha moltes maneres de fer que la gent participi i el polític que no intenti entendre-ho, s'equivoca”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

ERC exigeix que la Policia marxi de la Prefectura de Laietana

barcelona
Estats Units

El Senat aprova el paquet d’ajuda militar de 95.000 milions a Ucraïna, Israel i Taiwan

Barcelona
estat espanyol

La vicepresidenta Teresa Ribera serà la candidata del PSOE a les europees

barcelona
societat

Tres Nobel de la Pau rebutgen l’acusació de terrorisme contra Wagensberg

barcelona
estat espanyol

Un jutjat investiga la dona de Pedro Sánchez per tràfic d’influències i corrupció

barcelona
política

Montero afirma que l’Estat protegeix els “interessos de Catalunya” transferint-hi recursos “suficients”

barcelona
política

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock abans de pactar els pressupostos

barcelona
Maite Selva i Huertas
Alcaldessa de Begur (Sempre per Begur i Esclanyà - JxCat)

“El Conservatori del Litoral ens semblaria una eina útil”

Begur

Fragmentats a buscar un estat

Barcelona