Política

Hereu apel·la al vot útil per evitar un govern de dretes

L'alcaldable demana el vot “a la gent d'esquerres d'ERC i ICV-EUiA, als progressistes, als indignats i als que estan dubtant”

Li dóna suport Tura, que acusa CiU de “predicar el canvi pel canvi”

Crida al vot útil com feia temps que no es sentia. És el que va fer ahir el candidat socialista, Jordi Hereu, en el míting de final de campanya, en un poliesportiu de la Ciutadella ple, amb unes 1.000 persones, que en va deixar unes 500 més fora, seguint-lo a través d'una pantalla. Una demostració de força i temptativa d'autoconvenciment per consumar “una victòria contra pronòstic”, com la va qualificar Hereu. “Demano a tota la gent d'esquerres d'ERC i d'ICV–EUiA, a la gent progressista, als moviments veïnals, a la gent dels barris” que “voti Jordi Hereu”. “Només hi haurà govern d'esquerres si Hereu és la llista més votada”, va recalcar. Però no es va aturar aquí. Va instar els catalanistes que “van votar pel canvi a Catalunya” que ara triïn el PSC. “Qui vulgui una Catalunya forta necessitarà una Barcelona amb un projecte fort.”

Els “indignats” de la plaça Catalunya i “els que estan dubtant” van ser el seu altre objectiu per demanar-los el vot amb un argument final per convèncer-los: “Ajudeu-nos a evitar que diumenge a la nit, al quarter general del PP a Madrid, posin un adhesiu blau sobre Barcelona, us ho demanem si us plau.” L'alcaldable va airejar la por que “Trias, que va votar a favor del president Aznar, ara faci tinent d'alcalde Fernández Díaz”.

En un llarg discurs, Hereu va reiterar que la seva prioritat, si governa, serà “superar la crisi”. Va recordar les seves inversions en política social, per acabar sentenciant: “Jo no vull una Barcelona amb el model de ciutat de Madrid.”

El míting va començar fort, amb l'entrada d'Hereu “acompanyat de les dues dones amb qui més s'ha barallat”, com va dir el presentador, Carles Flavià: la seva dona, Belén Cosín, i Montserrat Tura, la seva rival en les primàries per triar candidat a Barcelona. Tura, que fins ara no havia aparegut en campanya, va destacar que la transformació de la ciutat ha estat gràcies al PSC. En paral·lel, va dedicar atacs enverinats a CiU: “Predicar el canvi pel canvi és una frase de consum electoral, una frivolitat que desmereix la ciutat.” O: “El canvi no és descobrir que els alcaldes treballen per a les persones.” A més, va qualificar el procés de primàries com “una força democràtica que Hereu ha sabut canalitzar”. L'alcaldable, al seu torn, va lloar Tura i el mateix procés per concloure: “Som el partit de la unió i de la llibertat i aquest és el PSC que tornarem a fer.”

Hi va haver dues intervencions inesperades: d'una banda, la del director teatral Àlex Rigola i, de l'altra, la de la dona d'Hereu. Rigola, que li va demanar que deixés “reflexionar” els “indignats” “a la plaça”, va subratllar el suport d'Hereu a la cultura. “El suport a la cultura aquests anys no ha existit mai”, va afirmar. “En Jordi és un enamorat de Barcelona i ja ho era quan ens vam conèixer", va afirmar Belén Cosín.

Els animadors d'un míting calorós –l'aire condicionat no funcionava– van ser un grup de sud–americans que van entonar càntics com ara “Ista, ista, ista, Barcelona socialista” o “Jordi, amigo, Barcelona está contigo”. Hereu va tenir el suport de representants de sectors ben diferents del socialisme català, des d'Ernest Maragall, Raimon Obiols i Miquel Iceta fins a Maria Badia, Josep Maria Sala i Isidre Molas.

Una victòria de CiU ara seria interpretada com un aval a les retallades del govern de Mas
Montserrat Tura
exconsellera
Jo no estic acompanyat de Núries de Gispert que es dediquen a insultar Barcelona
Jordi Hereu
candidat del psc
L'Hereu del 2011 ha après moltes lliçons i a superar moments molt complicats, ens hem sobreposat
Jordi Hereu
candidat del psc

Núria de Gispert, de fada, i homenatge a Maragall

El míting socialista va tenir algunes sorpreses en forma de crítica mordaç o distensió. És el cas de l'instant en què va aparèixer a les pantalles la imatge de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, vestida de fada. Just abans s'havia passat un vídeo amb diversos personatges públics donant suport a Hereu, com ara La Trinca (Josep Maria Mainat i Toni Cruz), Rafael Amargo, Moncho, Josep Maria Pou, l'expresident Felipe González i el Mag Lari. En un altre moment, van fer aparèixer Xavier Trias amb barret de palla, que va ser xiulat. També es va passar un vídeo que homenatjava la trajectòria de Pasqual Maragall com a alcalde, farcit d'imatges històriques, que va merèixer llargs aplaudiments. La cantant Mònica Green va animar el personal amb música.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona