Política

El PSC perd pistonada al Baix Llobregat, mentre que CiU i el PP guanyen terreny

Iniciativa per Catalunya fa equilibris entre alcaldies i Esquerra Republicana baixa

Irromp en tres ajuntaments Plataforma per Catalunya

El PSC retrocedeix al Baix Llobregat, el seu feu històric, amb un descens del suport a les urnes que es tradueix amb la pèrdua de la capital de la comarca, Sant Feliu de Llobregat, i de Castelldefels. Tot i la davallada de vots, el PSC manté alcaldies clau com ara la de Cornellà de Llobregat –on Antoni Balmón repeteix la majoria absoluta–, Sant Boi, Viladecans, Sant Joan Despí, Gavà, Esplugues i Sant Just Desvern.

Les dues forces que creixen més a la comarca, són CiU i el PP. Els convergents, amb Salvador Esteve al capdavant, aconsegueixen la majoria absoluta a Martorell; mantenen Pallejà i Sant Climent i empaten a Molins de Rei a cinc regidors amb els socialistes. CiU, però, ha estat la força més votada. La decepció, en aquest cas, l'ha viscuda ICV que deixa l'alcaldia i baixa fins al quart lloc. No tot són bones notícies per als convergents: perden Vallirana i Olesa de Montserrat.

El PP també ha guanyat presència a la comarca. La gran sorpresa ha estat la seva victòria a Castelldefels, amb nou regidors, un més que els socialistes que fins ara en tenien l'alcaldia. Els populars creixen en municipis com ara Cornellà, Sant Boi i el Prat de Llobregat. L'ecosocialista Lluís Tejedor, per vuitena vegada consecutiva, obté la confiança dels ciutadans d'aquest municipi. La capital de la comarca, Sant Feliu de Llobregat, canvia de mans i torna a ICV-EUiA que supera en un regidor el PSC. ERC experimenta una davallada a la comarca. No tindrà presència als ajuntaments de Cornellà, Sant Joan Despí, Esplugues, Castelldefels, Sant Feliu i Viladecans.

Plataforma per Catalunya va irrompre ahir a tres municipis. El partit xenòfob va aconseguir un regidor a Olesa de Montserrat i Viladecans, i tres a Sant Boi de Llobregat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri