Política

L'alcalde de Martorell es perfila com a candidat de CiU a presidir la Diputació de Barcelona

Salvador Esteve presideix l'Associació Catalana de Municipis i Comarques

Esteve iniciaria el seu sisè mandat com a alcalde de la seva població

L'alcalde de Martorell, Salvador Esteve, es perfila com el candidat que presentarà CiU per a la presidència de la Diputació de Barcelona, han explicat fonts de la federació nacionalista.

A les eleccions municipals de diumenge passat, CiU va donar la campanada en quedar, per primera vegada en la seva història, com a primera força política a la Diputació, amb 20 escons, un més que el PSC i molt per sobre dels 6 del PP, els 4 d'ICV-EUiA i els 2 d'ERC.

Això obre les portes que, també per primera vegada, CiU ostenti la presidència de les quatre diputacions catalanes, ja que a les de Lleida, Girona i Tarragona els nacionalistes han obtingut una àmplia majoria.

Encara que també han sonat els noms de l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, i de l'alcaldable de CiU per Terrassa, Josep Rull, el millor situat per presidir la Diputació de Barcelona és Esteve, el veterà alcalde de Martorell que el 22 de maig va revalidar la seva majoria absoluta, en aconseguir 11 dels 21 regidors de l'ajuntament.

Esteve (Martorell, 1945) iniciarà així el seu sisè mandat com a alcalde de la seva població, càrrec que ostenta des de 1987 amb excepció del període 2003-2007, quan un pacte entre el PSC, ERC i ICV el va desbancar del govern, malgrat ser CiU la força més votada.

Els seus mèrits per ser el primer president de la Diputació de Barcelona amb carnet de Convergència no només passen per haver pogut resistir com a alcalde de CiU en una comarca tan predominantment socialista com el Baix Llobregat, sinó també per presidir l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM).

Des de l'ACM, Esteve s'ha caracteritzat per construir ponts amb la Federació Municipis de Catalunya (FMC), presidida per l'alcalde de Sabadell (Vallès Occidental), el socialista Manuel Bustos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona