Política

sitges

Anàlisi del PSC sobre la pèrdua de 1.700 vots

El partit diu que durant la campanya no podia imaginar-se aquests resultats

El PSC de Sitges analitzarà en profunditat els motius de la pèrdua de 1.700 vots a Sitges, uns resultats electorals que han reduït en tres regidors la representació del partit a l'Ajuntament. “Amb els números a la mà, el PSC ha tornat a guanyar les eleccions i ha continuat sent la força més votada entre les onze candidatures que concorrien en aquests comicis. Objectivament, però, no podem valorar favorablement els resultats obtinguts, ja que hem perdut 1.700 vots –tres regidors– i el bloc de les esquerres, en termes generals, ha retrocedit bruscament”, assegura l'agrupació del PSC; en total, la candidatura va rebre el suport de 2.415 ciutadans, que atorga al partit set representants al consistori.

Els socialistes apunten que “una conjuntura socioeconòmica complexa arran de la crisi, l'actual tendència al canvi, la desafecció política o el mateix vot de càstig als governants que es dóna en moments de crisi” són algunes de les raons que poden haver-los perjudicat, a banda del creixement del suport a la dreta arreu d'Europa. “Això, però, no és excusa per acceptar que alguna cosa hem hagut de fer malament, i tenim l'obligació de reflexionar-hi en profunditat. Val a dir que durant la campanya no vàrem rebre missatges que ens portessin a pensar en resultats semblants als obtinguts”, assegura el partit sitgetà. Per això, els socialistes asseguren que obriran “un procés de reflexió per identificar els múltiples factors que han afectat” els resultats electorals.

Pel que fa als futurs acords de govern, el PSC assegura que cal “interpretar la voluntat popular i obrar en conseqüència; i això, amb els resultats que hi ha hagut, no serà una tasca fàcil”. “El que sabem segur és que cap dels resultats que es donin serà satisfactori per a tothom. Per tant, hem d'optar, en la mesura que les circumstàncies ens ho permetin, per allò que sigui més beneficiós per al poble de Sitges”, diu el PSC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona