Política

els nous ajuntaments

El cartipàs de l'Escala aposta per reforçar la coordinació entre àrees

L'alcalde de l'Escala, Estanis Puig, i el seu equip (PSC i ICV) han bastit un cartipàs que aposta per la gestió, el Medi Ambient i per la lluita contra la crisi

El govern el componen deu regidors: del PSC (8) i d'ICV (2), mentre que a l'oposició hi ha 7 regidors, CiU (5), JxE (1) i el PP (1), El cartipàs –l'Ajuntament ha passat de 13 a 17 regidors– preveu que es passi de 5 a 3 tinències d'alcaldia, que tindran delegades Víctor Puga, Ramona Viella i Àngel Rodríguez.

El primer tinent d'alcalde, Víctor Puga, serà el coordinador de activitat del govern. Així, s'estableixen cinc àrees de treball:

Promoció Econòmica, Turística i Cultura, la gestionarà l'alcalde, Estanislau Puig, i Promoció Econòmica i Turisme, Mariona Muñoz.

Urbanisme, Infraestructures, Serveis i Medi Ambient. Aquesta macroàrea inclou tres regidories diferents. Víctor Puga s'encarregarà d'Urbanisme i infraestructures; Robert Figueras de Serveis, i Àngel Rodríguez de la regidoria de nova creació, Medi Ambient. En aquest sentit, aquesta nova regidoria ha de donar, segons un comunicat difós a través del web municipal, més protagonisme als projectes i programes relacionats amb el Medi Ambient. Per això, i segons el comunicat, amb actuacions previstes en l'àmbit de la sostenibilitat, l'eficàcia energètica, el reciclatge, la mobilitat (alternatives al cotxe) i les platges.

Atenció a les Persones i Ocupació. Aquesta és una àrea que tindrà Ramona Viella, que assumirà la regidoria de Serveis Socials.

Educació, Joventut i Esports. Àrea és compartida per Josep Gifre, d'Educació i Joventut, i Jordi Pagès, Esports. Personal, Governació, Mobilitat i Serveis Administratius. També incorpora dues regidories, que són les de Personal i Serveis Administratius, que gestionarà Joan Martínez, i de Governació i Mobilitat, que assumeix Maribel Calderón. A més, s'institucionalitza per primer cop la figura del cap de l'oposició, que assumirà Mari Dubé (CiU).

Reptes de futur

Entre els reptes més immediats que s'ha marcat el govern municipal, sorgit del pacte entre el PSC i ICV, hi ha la revisió del planejament urbanístic sota criteris de sostenibilitat, la millora dels problemes de cobertura de la telefonia mòbil, l'activació del comerç a través de les accions incloses i aprovades en el pla de barris, la potenciació de l'administració electrònica, la formació per a joves i aturats i la creació d'un important pol d'atracció i d'irradiació cultural a l'Alfolí de la Sal.

Maribel Calderón
PSC
Governació i Mobilitat
Robert Figueras
PSC
Serveis
Jordi Pagès
PSC
Esports
Josep Gifré
PSC
Educació i Joventut
Ramona Viella
PSC
Serveis Socials

LA DADA

17
És el nombre
de regidors que té l'Escala. Fins ara el consistori el formaven 13 regidors.

COMPROMISOS

La revisió del planejament urbanístic sota criteris de sostenibilitat, la millora de la telefonia mòbil i l'activació del comerç


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.