Política

Albert Rivera: “L'única bona notícia és que s'acabi l'etapa Zapatero”

El líder de Ciutadans assegura que el seu mandat ha suposat “la pitjor etapa política i econòmica dels darrers 30 anys

Lamenta que l'avançament electoral no respongui a una “visió estadista” sinó “partidista”

Pel president de Ciutadans (Cs), Albert Rivera, els més de set anys de mandat de José Luis Rodríguez Zapatero han estat els pitjors de la història recent. Per això, ha considerat que l'avançament electoral anunciat aquest divendres pel president espanyol és una “bona notícia” perquè posa punti i final a l'“etapa ZP”.

“L'única bona notícia és que s'acabi l'etapa Zapatero, la pitjor etapa política i econòmica d'Espanya dels darrers 30 anys”. Amb aquesta contundència, el líder de Cs ha donat la benvinguda a l'anunci fet aquest migdia pel cap de govern espanyol. I és que segons ell, president espanyol “ha dividit políticament el país, ha tret els pitjors resultats econòmics dels últims 30 anys i ha deixat quasi 5 milions d'aturats en aquest període”. Entre els que ha anomenat “els desastres de ZP”, ha destacat “les reformes estatuàries, la negociació amb ETA o l'entrada de Bildu a les institucions”.

Rivera ha acusat el líder socialista d'haver negat la crisi i no haver sabut reaccionar fins que no l'ha obligat la Unió Europea, “tard i malament”. En aquest sentit, ha aventurat que si el cap de l'executiu hagués anat per feina abans potser no hauria calgut assumir les retallades socials que, finalment, ha aplicat.

“El president no s'ha atrevit a fer reformes clares, i les que ha fet han estat de cara a la galeria. Han estat reformes que no han donat resultats econòmics i que deixen un país en una situació de molta incertesa tant a nivell econòmic com a nivell social”, ha sentenciat.

Per altra banda, Rivera ha especulat que la data escollida per als comicis, el 20 de novembre, “és una claudicació davant la pressió del seu propi partit que no vol tenir pitjors resultats de cara a les enquestes”. Per aquest motiu, ha retret a Rodríguez Zapatero que hagi pres la decisió per motius de partit i no amb “una visió estadista”. “Fins i tot això, és un símbol de com ha funcionat Zapatero en els últims 7 anys, pensat més en el seu partit i en els seus interessos que no pas en els espanyols i en el país”, ha etzibat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Montero afirma que l’Estat protegeix els “interessos de Catalunya” transferint-hi recursos “suficients”

barcelona
política

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock abans de pactar els pressupostos

barcelona
Maite Selva i Huertas
Alcaldessa de Begur (Sempre per Begur i Esclanyà - JxCat)

“El Conservatori del Litoral ens semblaria una eina útil”

Begur

Fragmentats a buscar un estat

Barcelona
política

Calma després de la tempesta

barcelona
la crònica

“Necessitem un conflicte amb Espanya”

política

Llibres, roses i un 12-M pel mig

Barcelona
Convergents

L’últim centre sobiranista

front nacional

L’altra ultradreta