Política

CERDANYOLA DEL VALLÈS

L'amiant del pati de l'escola Xarau es confinarà a l'agost

Els treballs, pressupostats en 270.000 euros, començaran la setmana que ve i s'acabaran abans de l'inici del curs 2011/2012

L'Ajuntament paga a una mitjana de sis mesos i té factures pendents de fa un any per 8 milions

L'Ajuntament ha desestimat el recurs de Puigfel per fer l'abocador

L'Ajuntament de Cerdanyola començarà dijous vinent els treballs per confinar les restes d'amiant que al febrer es van trobar en una part del pati del CEIP Xarau. El ple de juliol celebrat dijous va aprovar una modificació del pressupost en què s'incloïa, entre d'altres, una partida de prop de dos-cents setanta mil euros per a aquests treballs. Les regidores d'Ensenyament, Montserrat Montiel, i d'Obres Públiques, Eulàlia Mimó, van assegurar durant el ple que “l'inici del curs escolar no es veurà afectat, ja que existeix un compromís de finalitzar les obres abans del 12 de setembre”, data d'inici del curs escolar 2011/2012.

Factures a 180 dies

Durant la sessió plenària també es va debatre l'informe de tresoreria sobre el grau de compliment dels terminis de la llei de morositat. Cerdanyola està lluny dels terminis de pagament establerts –55 dies per al 2010 i 50 per al 2011–, ja que segons el regidor de Finances, Francisco Ortiz, s'està pagant a una mitjana de sis mesos. L'informe de tresoreria conclou que des del 7 de juliol de l'any passat fins al 8 de febrer d'enguany hi ha 1.758 factures pendents de pagar per un import que raneja els vuit milions. Ortiz, en resposta a l'oposició, va explicar que el govern prioritza el pagament de factures de petites i mitjanes empreses. El portaveu del PP, Manuel Buenaño, va afegir que els deutes del consistori amb els proveïdors –inclosos els capítols 2 i 6 del pressupost– són actualment de 16 milions d'euros. Ortiz va replicar que, malgrat pagar tard, “l'Ajuntament de Cerdanyola paga”.

‘No' al recurs de Puigfel

L'alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, va informar durant el ple que els serveis jurídics municipals han desestimat el recurs de l'empresa Puigfel contra el certificat de compatibilitat urbanística en què s'indica que el projecte d'abocador que vol fer a Can Fatjó dels Aurons no és compatible amb el planejament urbanístic. En el mateix ple es va aprovar una altra moció de rebuig a l'abocador –Sant Cugat ho va fer també la setmana passada per segona vegada– en què s'insta el govern de la Generalitat “a rebutjar de manera definitiva” l'abocament de tot tipus de residus a l'argilera de l'empresa Ceràmiques Almar i a complir el projecte de restauració del clot amb terres.

Retallades i hospital

La junta de portaveus va promoure una moció en què s'insta la Generalitat a suspendre els ajustos en l'àmbit sanitari que afecten Cerdanyola i municipis de l'entorn i a fer una taula debat per buscar-hi “solucions alternatives”. Amb la moció també es demana que es prenguin les mesures econòmiques necessàries per fer l'hospital comarcal Ernest Lluch al més aviat possible.

Es fusionen dues empreses municipals

C.A.F.

El ple va aprovar la fusió de les empreses municipals Cerdanyola Opcions i Cerdanyola Promocions. A instància d'ICV, es va acordar estudiar quins serveis pot prestar l'empresa resultant.

S'aprova l'ajuda als països de la Banya d'Àfrica

C.A.F.

Amb una moció institucional –a proposta de CiU– es va aprovar que la comissió d'emergències del consell de promoció social estudiï destinar una ajuda d'urgència als països de la Banya d'Àfrica.

S'adjudica a Clece la neteja d'edificis públics

C.A.F.

Amb els vots a favor del PSC, CiU i ICV es va aprovar l'adjudicació del servei de neteja d'edificis municipals a l'empresa Clece durant els pròxims sis anys. La concessió és d'uns deu milions d'euros.

Es farà un nou ROM perquè sigui vigent d'aquí a un any

C.A.F.

Amb una altra moció institucional –a proposta del PP– es va aprovar la creació d'una comissió per redactar un nou reglament orgànic municipal en què participaran tots els grups i l'EMD de Bellaterra.

El ple de juliol s'allarga durant cinc hores i mitja

C.A.F.

La durada del ple de juliol és la més llarga de les que es recorden. La sessió va començar a les sis de la tarda i va acabar a dos quarts de dotze de la nit: cinc hores i mitja que van acabar cansant regidors i públic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia contra la dona de Sánchez es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona