Política

Herrera avisa que Rubalcaba és “més conservador” que Zapatero

ICV-EUiA recrimina al president espanyol que hagi fet un “gir a la dreta”

Anuncia que el partit ecosocialista farà primàries de cara a les eleccions del 20 de novembre

El president d'ICV-EUiA al Parlament i secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha fet aquest divendres un balanç del govern de José Luis Rodríguez Zapatero després de l'anunci de l'avançament de les eleccions generals al 20 de novembre. Segons l'ecosocialista, l'acció de govern de l'executiu espanyol es resumeix en “resignació, renúncia i gir a la dreta” i ha advertit que el candidat socialista, Alfredo Pérez Rubalcaba sovint ha estat “més conservador” que el president espanyol.

Herrera ha posat de manifest que “el Zapatero de fa set anys contrasta amb el Zapatero d'avui” i li ha recriminat que hagi fet un “gir a la dreta”. Segons l'ecosocialista, el president espanyol “viu d'esquena al carrer”, “ha deixat en un calaix la llei de transparència”, “obeeix els mercats i només escolta els banquers”, “ha permès que les centrals nuclears funcionin més enllà de la seva vida útil, i “ha posat fre a les energies renovables”. En aquest camí, ha subratllat Herrera, “Alfredo Pérez Rubalcaba sempre ha acompanyat Rodríguez Zapatero”.

L'ecosocialista s'ha mostrat sorprès pel fet que les eleccions siguin el 20 de novembre -el mateix dia que va morir el dictador Francisco Franco, el 1975-. “És una anècdota però no em deixa de sorprendre”, ha assenyalat

Primàries

Herrera ha confirmat que el grup ecosocialista convocarà primàries per escollir el seu candidat a les eleccions del proper 20 de novembre. “Probablement serem l'únic partit de tot l'Estat que farà primàries”, ha dit Herrera, que ha assegurat que el grup polític està “preparat” per afrontar els comicis. El secretari general d'ICV ha explicat que encara no se sap qui es presentarà en aquest procés de primàries, però s'ha mostrat convençut que, quan acabi, el partit tindrà un candidat o candidata “excel·lent”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona