Romeva proposa que la UE estableixi un salari mínim i un de màxim per als sous dels alts executius

El candidat d'ICV-EUiA Raül Romeva va proposar ahir que la Unió Europea estableixi un sou mínim europeu que «sigui un 60% del sou mitjà de cada estat», i un de màxim per als executius i alts directius. Romeva, que va visitar l'empresa Sinor Kao de Mollet del Vallès, va denunciar que els 625 euros establerts com a sou mínim a l'Estat espanyol «són incompatibles amb una vida digna», i per això va argumentar la necessitat que es fixi «per sobre» dels 1.000 euros mensuals. A més, el candidat dels ecosocialistes va emfasitzar que el valor real del sou mitjà dels treballadors estatals «ha perdut un 10% en una dècada», ja que la retribució mitjana per persona assalariada ha passat, segons va assegurar, de 22.833 euros el 1997 a 20.510 el 2007, en valors constants i descomptant-hi la inflació.

Romeva va qualificar d'«immoral» que hi hagi treballadors i treballadores que cobrin 8.000 euros l'any de sou mínim i que 562 alts executius tinguin una retribució mitjana de 915.000 euros. Una diferència, segons Raül Romeva, producte de les «desigualtats que ha generat l'actual model econòmic». I és que «un treballador que cobri el sou mínim hauria d'acumular els ingressos durant 104 anys per igual la retribució d'aquestes persones privilegiades», va subratllar l'eurodiputat, que aspira a revalidar l'escó en aquests comicis. Per evitar que es perpetuïn aquestes desigualtats, el cap de cartell dels ecosocialistes catalans va plantejar limitar el sou màxim, les primes i altres ingressos dels alts directius, especialment quan treballen per a preses que reben ajuts públics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona