Política

Oriol Junqueras: “Som fruit de moltes derrotes, llavor de moltes victòries”

El nou president d'ERC pren possessió amb un discurs en el que promet una direcció “ambiciosa”

La nova secretària general, Marta Rovira, reivindica les sigles del partit

El nou president d'ERC, Oriol Junqueras, ha iniciat la seva etapa al capdavant del partit amb un discurs d'investidura en el que ha reivindicat “els valors republicans” i en el que ha fet una crida a “apel·lar al conjunt de ciutadans” del país a partir d'un esperit “de reparació i justícia”. Després de citar Joan Maragall i Lluís Companys, Junqueras ha recordat les figures de Víctor Torres i Heribert Barrera, morts recentment.

“Aspirem a ser una força hegemònica en aquest país”, ha afirmat el nou president d'ERC, que ha afegit que ara cal “anar a buscar la nostra gent” per dur a terme un projecte “ambiciós”. “Satisfer les nostres ambicions, assolir els nostres somnis –ha continuat–, no és senzill perquè són ideals molt alts, però estem convençuts que els nostres somnis son compartits per la majoria de la gent del nostre país”.

En un discurs de marcat to èpic, Junqueras ha afirmat que des d'ERC s'ha vist “massa vegades en els ulls dels nostres la derrota i no la volem veure mai més”, i fent un apart per l'autocrítica, ha assegurat que és conscient “que el camí serà més llarg del que voldríem, però som gent que no es cansa, que no ens deixem intimidar per un mal resultat electoral i per tant treballarem per fer el millor resultat possible a les properes eleccions espanyoles”.

Junqueras, que s'ha vist interromput per crits d'Independència”, ha finalitzat el seu discurs assegurant que el conjunt del partit és “fruit de moltes derrotes, llavor de moltes victòries, visca Catalunya lliure”.

Unitat interna

Per la seva banda, la nova secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha fet una encesa defensa de les sigles del partit. “Som esquerra, republicana i de Catalunya”, ha afirmat, per tot seguir fer una crida a la unitat interna, tot assegurant que “les sensibilitats no tenen perquè ser dramàtiques en un partit, però les hem de saber sumar”, i afegint tot seguit que el congrés dóna pas “a una candidatura d'unitat interna”.

Marta Rovira ha acabat el seu discurs, que ha precedit el de Junqueras amb un crit de “Visca la república catalana” que ha estat àmpliament aplaudit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona