Política

L'ajuntament de Montserrat restitueix el nom de País Valencià

El plenari municipal vota a favor d'aquest canvi amb l'oposició del PP local

Cinquanta-huit dels setanta-huit veïns del carrer, han presentat, per voluntat pròpia i per registre d'entrada en l'Ajuntament, una petició perquè el plenari deixe el nom del carrer com ho ha estat en els darrers 33 anys.

El PP va aprovar fa un any, amb el vot de qualitat de l'alcaldia, eliminar el nom i substituir el nom “País Valencià” i la continuació “Isaac Peral” per la denominació “Salvador Seguí”, tot sense haver consultat amb els veïns dels carrers i sense avisar a la família Seguí que anaven a posar-li un nom al cèlebre músic.

En el seu moment van al·legar que la denominació obeïa a una entelèquia geopolítica dels anomenats països catalans, i per tant eixe anacronisme calia rectificar-lo. També va rebre la crítica dels membres de l'oposició argumentant raons històriques i científiques.

En opinió del'equip de govern actual, al PP, i en concret al de Montserrat van curts de memòria històrica, ja que totes les forces municipals per unanimitat van aprovar esta denominació “País Valencià”, fins i tot va assistir a l'acte el president del consell Josep Lluís Almiñana que va inaugurar el carrer.

Ara, a petició dels veïns del tram “País Valencià”, el plenari de l'Ajuntament acorda recuperar el nom que es va posar al 1978, i es deixa com a carrer Salvador Seguí l'altre tram del carrer que abans s'anomenava Isaac Peral.

La portaveu del PP ha explicat que el canvi es tracta d'un tema de gustos i ha amenaçat dient que cada 4 anys pot canviar la corporació municipal i per tant està subjete al gust que tinga caga equip de govern.

La resposta ha estat rebatuda contundentment, dient-li que no es tracta de gustos capritxosos, es tracta d'una petició veïnal, que hi ha sobrats arguments científics i filològics que avalen la denominació i que en última instància es tracta de respectar la voluntat del poble, que els únics que no ha respectat la denominació de carrers, substituint un per altres, ha estat el PP, i que ara simplement es retituix la denominació que ha estat durant 33 anys i no ha donat cap problema per a ninguna força política al llarg de la seua història.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.