Política

Compromís demana a la Generalitat que es persone en la causa de Nóos

Demana la compareixença de l'exdirector de Cacsa, Jorge Vela, en les Corts per donar explicacions dels contractes amb la fundació d'Urdangarín

El portaveu de Compromís en les Corts, Enric Morera, ha demanat a la Generalitat que es persone en la causa que investiga les activitats de l'Institut Nóos “per recuperar els diners furtats”. A més, el seu grup ha sol·licitat la compareixença de l'exdirector de Cacsa i actual director de l'Institut Valencià de Finances, Jorge Vela, imputat en el cas, perquè explique en les Corts les relacions contractuals amb l'entitat que dirigia Iñaki Urdangarín.

Morera, considera que, després de les declaracions que asseguren que es van manipular 'informes tècnics per a fer pagaments a l'institut Nóos, “el que ha de fer el president de la Generalitat és dir qui és la persona que ha autoritzat eixos informes i eixos pagaments i fer que la Generalitat es persone en la causa.

Morera ha recordat que el president va parlar en el seu discurs institucional del passat dia 1 de gener de transparència i espera “que eixes paraules es materialitzen en fets”. “Agrairíem veure que el Consell es preocupa dels diners públics i per això, demanem que faça tot el possible per recuperar-los i posar davant de la justícia a tots aquells que hagen actuat des de la il·legalitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.