Política

Vidal nega haver beneficiat les empreses de Gürtel

L'excap de Comunicació de l'Agència Valenciana de Turisme assegura que les adjudicacions de Fitur es feien sobre la base de criteris professionals

L'excap de l'àrea de Mercats i Comunicació de l'Agència Valenciana de Turisme (AVT), Isaac Vidal, ha afirmat en la seua declaració davant el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià, on s'instrueix la causa pel presumpte finançament irregular del PPCV, que les adjudicacions de Fitur es feien sobre la base de criteris professionals. Així mateix, ha negat haver rebut ordres per beneficiar empreses de la trama Gürtel.

Vidal ha sigut el primer dels 30 imputats en aquest procediment que ha prestat declaració per la causa oberta per presumptes delictes de finançament irregular, electoral i falsedat mercantil. L'imputat ha volgut respondre a les preguntes formulades per totes les parts, que han estat relacionades amb les contractacions, adjudicacions i plecs de condicions de Fitur entre 2005 i 2009.

Vidal ha indicat que es treballava sota la més estricta legalitat, perquè sempre s'havia de passar el dictamen oportú dels serveis jurídics. Així, ha assenyalat que les contractacions es feien com millor s'entenien i perquè eren “el millor per a la Comunitat Valenciana”.

Un dels advocats del procés, ha assenyalat que Fitur era la fira més important i la seua adjudicació a Orange Market es feia per qüestió “d'estètica”, de qualitat. “És com comparar un Jaguar amb un Sis-cents”, ha exemplificat.

Les declaracions en aquest procediment continuen amb el cap de servei de Promoció de l'AVT, Jorge Guarro, i l'exdirectora general de Promoció Institucional en Presidència de la Generalitat, Dora Ibars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Les protestes propalestines es traslladen als campus dels Estats Units

barcelona
Estats Units

Un editor de premsa groga reconeix que va afavorir Trump en la campanya de 2016

Barcelona
estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona