Política

Els insubmisos fiscals volen presentar-se a les eleccions

Els empresaris del Priorat que van iniciar tota la campanya començaran a teixir la candidatura de manera immediata per si hi ha comicis anticipats

Asseguren que els partits no treballen prou pel país

De la insubmissió fiscal a la política activa. De l'Agència Tributària Catalana al Parlament. Aquest és el camí que pretenen seguir els dos empresaris del Priorat que han liderat la campanya Diem prou!, que reivindica que es paguin els impostos a Catalunya i no a l'Estat Espanyol.

Andreu Bartolomé i Maria Casademunt estan disposats a saltar a l'arena dels partits i presentar-se a les eleccions, perquè el país necessita un “govern fresc”. Però volen fugir dels convencionalismes de les formacions. “Ha de ser una candidatura amb més de set milions de persones”, va assegurar ahir Bartolomé, que va acusar l'executiu i els grups polítics de no treballar prou perquè Catalunya pugui “rutllar” com a país.

Aquesta “pèrdua de confiança” en els polítics, el suport ciutadà que Diem Prou! ha rebut durant els últims mesos i l'augment dels actes de desobediència civil de la societat han estat clau perquè els dos insubmisos hagin decidit fer aquest pas endavant. Un “repte agosarat”, com va reconèixer Bartolomé, i que de moment està verd, bastant verd.

Només hi ha una proposta inicial i ara començaran a treballar per aconseguir un nucli dur de persones que els acompanyin en aquesta aventura. La intenció és teixir aquest “pal de paller” com més aviat millor per estar preparats si hi ha eleccions anticipades al Parlament.

ERC, el partit que més s'ha definit a favor dels arguments de Diem Prou!, i Solidaritat (SI) van mostrar respecte davant la possibilitat que hi hagi una altra llista independentista. Els solidaris, però, van recordar que ERC hauria d'estar preocupada, perquè “dos militants” republicans volen teixir una formació alternativa.

Mentrestant, Bartolomé i Casademunt continuaran pagant l'IVA a Catalunya, tot i que han deixat el pes de les accions de rebel·lió a grups sobiranistes, que han posat en funcionament un web per explicar pas a pas com es pot fer la insubmissió.

LA FRASE

És un repte agosarat, però no vull amagar el cap sota l'ala. Ara ens toca entrar en política
Andreu Bartolomé
EMPRESARI


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona