El ple reprova l'alcalde de Llavaneres pel conflicte obert amb la policia local

L'oposició de Llavaneres va fer valer la seva majoria en l'últim ple per reprovar l'actitud de l'alcalde, Bernat Graupera, en el conflicte amb la policia local. Els cinc grups (el PP, ERC, el PSC, Gent de Llavaneres i SOS Llavaneres) van aprovar una moció conjunta per retreure a Graupera «la manca de lideratge» per haver deixat que «fossin els ciutadans els qui rebessin les conseqüències» de la decisió dels agents de no fer altra feina que no fos la policial.

L'alcalde es va limitar a contestar que no hi estava d'acord i que tot plegat ho trobava «exagerat». Malgrat això, des de Gent de Llavaneres, el regidor Joan Rubal, va afegir-hi que si algú tenia la culpa de l'enrenou amb la policia local aquest era «el govern municipal» per haver portat al ple, conscients que estan en minoria, el projecte de les microespecialitats sense consensuar-lo prèviament. A més, va insistir que el plus de 200 euros que es volia aprovar comportava un greuge comparatiu amb la resta del personal municipal i que ara no era el moment de fer-ho. «Ens sap molt de greu haver de presentar una reprovació així, però a veure si d'una vegada el govern de Llavaneres canvia les maneres de fer», va assenyalar el cap del grup del PP, Víctor Ros.

Els agents no cobraran

Durant el ple el regidor de Gent de Llavaneres, Joan Rubal, va assegurar que en el registre de l'Ajuntament de Llavaneres s'havien entrat diverses instàncies d'agents que reclamen el plus de la microespecialitat, que ara se'ls ha negat per ple. El regidor de Governació, Juan García (CiU), tot i admetre que hi ha una vintena de reclamacions, va assegurar que ara per ara «no es podran pagar». Malgrat la tensa relació entre les dues parts, García considera que, «amb alguns matisos», s'ha pactat que el cos continuï fent totes les funcions que fins ara exercien. «El que podem assegurar és que la ciutadania no tindrà disminuïts els serveis de la policia», va dir García, que continua defensant la necessitat de donar aquest «plus de qualitat» a la plantilla d'agents, «com tenen molts altres funcionaris».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.