Política

Castedo, acusada de suborn i tràfic d'influències

El jutge que instrueix la branca del ‘cas Brugal' imputa a l'alcaldessa d'Alacant i al seu antecessor diversos delictes en l'elaboració del PGOU de la ciutat

Trasllada la causa al TSJ valencià perquè investigue les actuacions dels aforats populars

El jutge que instrueix la branca del denominat cas Brugal relativa a les presumptes il·legalitats en el disseny del PGOU elevarà la causa al Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià, ja que considera que l'actual alcaldessa, Sonia Castedo, i el seu antecessor, Luis Díaz Alperi, podrien haver comés diversos delictes.

Fonts judicials han informat que el jutge d'instrucció número 5 d'Alacant, Manrique Tejada, ha citat hui els advocats personats en aquesta peça separada per lliurar-los la interlocutòria d'elevació al TSJ i l'exposició raonada de la investigació al voltant de les possibles irregularitats en el PGOU alacantí, que s'ha perllongat durant l'últim any i mig.

La interlocutòria, contra la qual es pot recórrer, i la resta de la documentació amb les conclusions de l'instructor reflectirà l'opinió del magistrat jutge sobre si Castedo i Díaz Alperi, ambdós del PP, han pogut cometre algun delicte, com sí que considera la fiscalia Anticorrupció.

Tant Castedo com Díaz Alperi, que figuren en la causa com a “implicats”, són diputats autonòmics a les Corts Valencianes, cosa que suposa que únicament podrien ser citats a declarar en qualitat d'imputats pel TSJ.

La causa que fins ara ha instruït Tejada, investiga els presumptes tripijocs en l'elaboració del PGOU a favor del constructor i promotor Enrique Ortiz, que és un dels imputats. Anticorrupció considera que Castedo i Díaz Alperi han pogut cometre els delictes de revelació de secrets, tràfic d'influències i suborn.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les Juntes Electorals tomben vuit candidatures de les eleccions del 12-M

barcelona
Bèlgica

Prohibeixen una “cimera” de la ultradreta europea a Brussel·les

Barcelona
política

La Junta Electoral de Girona proclama 15 candidatures i n’exclou una

girona
dinamarca

Dinamarca anuncia el tancament de la seva ambaixada a l’Iraq

barcelona
Guerra a Ucraïna

Zelenski signa la nova llei de mobilització

Barcelona
guerra a gaza

Israel ataca el centre de Gaza amb el sistema hospitalari a la vora del col·lapse

barcelona
estats units

El Suprem examina un cas que pot eximir als assaltants del Capitoli i Trump

barcelona
política

Fiscalia del T. de Comptes desatén l’amnistia i reclama l’1-O als governs de Mas i Puigdemont

barcelona
Unió europea

Un polèmic fitxatge de Von der Leyen renuncia a ocupar el càrrec

barcelona