Política

Jordi Camps

Alcalde de Vidreres (CiU)

“Hem trobat contractes irregulars”

En l'any que fa del relleu a l'alcaldia de Vidreres s'han descobert presumptes irregularitats de l'antic equip del PSC que són investigades per l'Oficina Antifrau, i el nou alcalde n'apunta de noves

Convençut del seu poble
L'alcalde Jordi Camps creu cegament en les potencialitats del seu poble, Vidreres. Està convençut que el municipi es pot convertir en un pol turístic i industrial
Estic satisfet per aquest canvi de manera de pensar, més moderna; i també de les petites actuacions que anem fent
En aquests moments no ens passa pel cap fer acomiadaments o rebaixes de sou als treballadors municipals

Jordi Camps (CiU) és des de fa poc més d'un any l'alcalde de Vidreres, en substitució de la socialista Ruth Rosique. Camps, tot i la seva joventut, ja havia estat els quatre anys del mandat anterior a l'oposició. Ara lidera un govern de coalició amb ERC-Vidreres Som Tots. El relleu a l'alcaldia ha provocat una forta polèmica al municipi després de saber-se que l'Oficina Antifrau investiga aquella gestió. En concret, els cobraments sense factura de l'extresorer i la gestió de dos tècnics –un d'ells l'alcalde de Bàscara–. Vidreres celebra aquest cap de setmana la festa major, amb els polèmics correbous com un dels plats forts.

Vidreres celebra la festa major. Com ha afectat la crisi les festes?
Hem intentat mantenir tots els actes i el cost de la festa major. Tenim previst que la festa major costi el mateix que l'any passat amb uns altres grups. Aquest any portarem la Selvatana, una orquestra que havia demanat la gent, que volia un canvi. També portem alguns grups bons per a la festa jove. Hem intentat que tant per un costat com per l'altre la gent pugui estar contenta.
Tot i la polèmica, Vidreres continua amb els correbous.
Sí, sí. Nosaltres seguim amb els correbous. Aquest any farem l'encierro a les vuit del matí, com els altres anys. A més, fem la xaranga al matí, que serà la sortida de la cercavila, i mirarem de fer fressa abans que comenci l'encierro, que aquest any és més llarg. L'any passat va durar 50 segons el recorregut, va ser molt ràpid. Aquest any comença més lluny. Esperem que duri una miqueta més. Això ajuda a fer que la festa major porti gent.
Què aporta?
Tenint en compte que quan es feia l'encierro hi havia molta gent al matí que es movia i la festa continuava, vam decidir que això havia de continuar igual, perquè si hi havia aquest moviment significava que la gent anava als establiments oberts. L'any passat vam poder comprovar que estava tot al màxim.
Un any llarg després d'arribar a l'alcaldia. Quin balanç en fa?
És un balanç positiu. Hem començat a fer canvis en diverses coses que s'estaven portant a terme per intentar millorar l'Ajuntament, que sigui més eficient, que en menys temps puguem solucionar els problemes de la gent, tot i que no és fàcil.
Governen amb ERC-VST. Com va la relació?
Amb els socis de govern hi ha molt bona relació. Estem encantats de poder treballar amb ells. Ho dic sempre i espero poder-ho seguir dient. Vam dir que deixaríem a part les sigles en el moment que entréssim a l'Ajuntament i tant els uns com els altres ho hem fet. I aquí estem treballant tots a l'una perquè el poble s'ha d'aixecar i tirar endavant. Potser no s'estan veient gaire les actuacions que duem a terme. Estem fent petites actuacions i la gent potser espera aquell edifici gros, però en aquests moments és difícil dur a terme grans obres. Tot i això, no descartem que es puguin fer. L'únic que tot té el seu temps. Ens agradaria que tot fos més ràpid i no és així, però a vegades no depèn de nosaltres. Depèn dels estaments oficials, que són ells els que són lents. Com és el cas de l'escorxador, que ja l'hauríem de tenir gairebé acabat i encara estem allà batallant per tenir els permisos.
Què falta?
El permís de carreteres i el permís de l'ACA.
En aquest any llarg que és alcalde, de què està més satisfet?
Estem intentant fer un canvi i renovar el funcionament de l'Ajuntament. Se'ns acusa que no hi ha transparència, però estem demostrant que n'hi ha bastant, per no dir molta. Estem mirant de modernitzar l'Ajuntament. Estic satisfet per aquest canvi de manera de pensar, més moderna; i també de les petites actuacions que anem fent.
No van haver de recórrer al pla d'ajust. Això vol dir que no es van trobar una mala herència?
L'Ajuntament de Vidreres deu 2,7 milions d'euros. Tenim un pressupost de set milions i mig. Estem en una ràtio d'endeutament del 40 i escaig. Vam rebre una herència, com tots els ajuntaments, però a diferència d'altres de la província no hem hagut de recórrer al pla d'ajust. Això no vol dir que l'Ajuntament vagi perfectament ni que ens en sobrin. La situació econòmica està malament.
Hi va haver mala gestió dels seus antecessors? Els va acusar de prevaricació.
Hi va haver una altra manera de gestionar, de fer les coses. I al final no hem de ser nosaltres els que hàgim de jutjar si hi ha hagut prevaricació o no.
Com està avançant la investigació de l'Oficina Antifrau?
Ens han demanat diversa documentació. Ara l'únic que hem de fer és deixar-los treballar. Són ells els que han de decidir si hi ha hagut prevaricació o no n'hi ha hagut. Si no n'hi ha hagut ens ho diran i si n'hi ha hagut ho passaran a fiscalia.
L'exalcaldessa Ruth Rosique, del PSC, ha admès que l'extresorer havia cobrat sense expedir la factura corresponent.
Les factures de l'exassessor no hi són. Ara és l'Oficina Antifrau qui ha de mirar si els pagaments es feien de manera regular o de manera irregular.
S'han trobat altres coses?
Hi ha altres temes respecte als quals al seu moment ja direm el que hàgim de dir. Són temes de gestió, de fer les coses d'una altra manera en temes de contractes. Ens estem trobant que hi ha diversos contractes que no s'han fet de forma correcta.
Què vol dir que no s'han fet de forma correcta?
Irregulars. Però és un tema que s'està mirant. I si s'ha de fer alguna cosa, ja decidirem què és.
Un dels extècnics que investiga l'Oficina Antifrau és del seu propi partit, l'alcalde de Bàscara, Lluís Lloret. Ha rebut algun toc d'atenció?
No. Des del partit, no. Saben perfectament, i així és la directiva de Convergència, que tots estem dins d'un grup però acabes fent allò que és millor per al municipi.
N'ha parlat amb l'alcalde de Bàscara?
Sí, n'he parlat amb ell, d'aquest tema. Se li van explicar les coses al seu moment. Ell té un punt de vista del que va passar i del que l'Oficina Antifrau està mirant. Nosaltres no opinarem, i deixarem que sigui l'Oficina Antifrau que acabi decidint el que s'ha de fer.
Tem represàlies d'algun dels partits que havien estat al govern després del que ha passat en aquests mesos?
En quin sentit?
Que puguin treure draps bruts o que facin una campanya de desprestigi.
Hi ha coses que et saben greu. Es fiquen amb la teva família, amb la teva vida personal. Quan veus que es fiquen amb la teva vida personal, de mi i dels socis de govern, sap greu. La veritat. Perquè si tu entres a l'Ajuntament és per defensar el poble. I una gent que es presenta per estar en un ajuntament, per poder-lo tirar endavant, quan veuen que no hi poden seguir creuen que l'única manera és fer mal –ja sigui perquè no donen per més o no troben res– i ficar-se amb temes personals dels que estan manant. Sap greu, perquè demostra la qualitat política d'aquesta gent. No saben diferenciar la vida personal de la vida política. Demostra el tipus de persona que poden ser. Quan es fiquen amb la família és per fer mal, per destrossar. És el pitjor que pot fer un polític.
El seu regidor de Governació va publicar a la revista Rec Clar els sous dels treballadors municipals i hi deia: “Tothom té dret a treure les seves pròpies conclusions.” Quines són aquestes conclusions?
Se li hauria de preguntar a ell.
Quines conclusions en treu l'alcalde?
La transparència de què parlàvem.
Però també parlava en aquell article de “nou organigrama” i “nova valoració de llocs de treball”. Hi haurà acomiadaments?
Això no vol dir que hi hagi d'haver acomiadaments ni retallades de sou. En aquests moments no ens ha passat pel cap.
Vostè aposta fort pel turisme i la indústria per sortir de la crisi. Com s'ho faran?
Lluitant i creient en el que vull fer. Si ja des de la meva posició no crec en el que he de fer, ja gairebé puc agafar i plegar. Creure en el potencial tant industrial com turístic d'aquest municipi. Jo hi crec. El fet de creure-hi fa que jo pugui intentar fer coses –Patronat Costa Brava, operadors turístics– per mirar de portar turistes al municipi. I per aconseguir-ho també necessitem tenir el poble més arreglat.
Quin és el gran repte a Vidreres per als tres anys que queden del mandat actual?
Poder tirar endavant tots els projectes que hem estat embastant en aquest primer any. Fer l'escorxador, fer la passera, arreglar el camp del costat del pavelló –hem aconseguit una subvenció de 51.000 euros i mirarem d'arreglar-lo–, canviar l'enllumenat del municipi, arreglar les voreres, acabar d'asfaltar el carrer Costa Brava, també el voltant del camp de futbol –que ho farem aquesta setmana–, donar concessió a la creació d'unes pistes de tennis i pàdel, fer un cobert que seria una sala polivalent, ampliar el pavelló, mirar de tenir el centre de dia i mirar d'acabar de reestructurar més el municipi i donar-li una bona imatge pel que fa als parcs i jardins.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona