Política

Planta la teva estelada

Creen una plana web perquè tots els que no puguin anar a la manifestació de la Diada hi puguin donar suport

En tot just dos dies ja ha rebut 2.800 adhesions des de tot el món

El creador,el mateix de Catalansalmon.com, vol que es mostri el mapa durant la manifestació

No poder ser present en persona a la gran mobilització independentista que es prepara a Barcelona per la tarda de la Diada no serà excusa per no assistir-hi, encara que sigui virtualment. Qui més qui menys intenta posar el seu granet de sorra per a l'èxit de la convocatòria, i el barceloní Sergi Marzabal ho ha fet creant una plana web, http://diadavirtual.catalansalmon.com/, on tothom qui vulgui i no hi pugui anar pugui afegir-se a la reivindicació. El web registra el punt des d'on l'usuari fa l'adhesió i situa una estelada en un mapamundi que ahir al vespre ja estava tacat amb gairebé un miler de ciutats, sobretot d'arreu d'Europa, però també de gran part de l'Amèrica del Nord i del Sud, i molts països asiàtics.

La iniciativa, que Marzabal va idear durant les vacances però que no va posar en pràctica fins dilluns, estava inicialment pensada perquè els milers de catalans que viuen a l'estranger poguessin donar suport a la mobilització, però des d'un primer moment també se n'hi van apuntar molts que són al país, fins i tot a Barcelona mateix, i que per una cosa o una altra no podran anar-hi. “Fins i tot l'Artur Mas s'hi podria afegir”, ironitzava ahir el seu creador. I no ha pogut tenir millor resposta fins ara: només el primer dia, ja va tenir unes 2.000 adhesions, que ahir a la nit ja havien augmentat fins a gairebé 2.800, provinents de tots els racons del planeta on hi ha algun independentista. Prop de 200 també havien respost ja a la crida per penjar a la mateixa plana fotografies seves amb senyeres i estelades en llocs singulars de tot el món.

Marzabal, que aquests dies no descarta incorporar altres iniciatives a la web com ara el plug-in del web de TV3 que emetrà en directe la cita, ja va ser el creador el 2005 de Catalansalmon.com, una xarxa social que avui té més de 6.000 usuaris registrats i més de 200 webs independents que posa en contacte els catalans que viuen en una mateixa ciutat o que la volen anar a visitar o treballar-hi. Ell mateix, a més, també va ser l'impulsor fa uns mesos d'una altra plana a internet, en què s'ha inspirat per crear ara la de la manifestació, per protestar contra el tancament de les emissions per satèl·lit de TVC internacional, amb un manifest que en poques setmanes va aconseguir recollir més de 38.000 adhesions a tot el món, i que ja s'ha enviat als polítics responsables i s'ha presentat en forma de queixa davant del Síndic de Greuges.

Marzabal ja s'ha posat en contacte amb els organitzadors de la marxa per mirar que el mapa amb les adhesions rebudes es pugui projectar d'alguna manera durant la mobilització per il·lustrar el suport que tindrà des d'arreu del món. I és que les noves tecnologies estan tenint un pes molt important en la preparació i difusió de la gran marxa i dels actes previs que s'estan organitzant. La seva plana oficial a Facebook va superar ahir mateix les 60.000 confirmacions d'assistència, mentre que l'ANC ja té 12.000 amics a la xarxa, i 8.000 seguidors al Twitter.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Manos Limpias admet que la denúncia contra la dona de Sánchez es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona