Política

Milers de persones omplen el Passeig de Gràcia per la manifestació de la Diada

La capçalera es trasllada a Casp amb Pau Claris

Es recomana als que encara no s'hagin incorporat a la marxa que ho facin per damunt del carrer Aragó

La Guàrdia Urbana talla diversos carrers del centre de Barcelona

S'aconsella anar a peu o utilitzar el metro per arribar fins a la manifestació

La xarxa de telefonia mòbil, saturada

La capçalera de la marxa de l'Onze de Setembre ha començat a caminar aquest dimarts a les sis de la tarda des del carrer Casp cap a la Via Laietana. Milers de persones han omplert el Passeig de Gràcia de Barcelona quan encara faltava més d'una hora per a l'inici de la manifestació convocada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). Per als assistents que encara no s'hagin pogut incorporar a la marxa, es recomana fer-ho com a mínim per sobre de la confluència entre Passeig de Gràcia i Aragó.

La capçalera de la manifestació, que estava previst que arranques des de la Gran Via amb Passeig de Gràcia, s'ha traslladat al carrer Casp amb Paul Claris. Allà s'hi troben també els representants de l'ANC, alcaldes de l'Associació de Municipis per la Independència i personalitats del món cultural i la societat civil catalana. La capçalera de la marxa s'ha vist col·lapsada per la gran afluència de públic i no està clar que pugui seguir el recorregut.

Talls de trànsit

La Guàrdia Urbana ja ha tallat o restringit la circulació per diversos carrers del centre de la ciutat, sobretot a l'entorn del Passeig de Gràcia i els carrers transversals des de la plaça de Catalunya. Per exemple a la zona de la plaça Urquinaona, a causa de la segona manifestació que estava convocada avui, des de les cinc de la tarda els vehicles ja no poden passar des del carrer Pau Claris cap a la Via Laietana i són desviats per la Gran Via.

Les autoritats han aconsellat no intentar arribar a la manifestació en vehicle particular per evitar els col·lapses, sinó anar-hi amb transport públic o a peu. Pel que fa al metro, s'ha recomanat evitar les estacions més properes al recorregut de la marxa i utilitzar en canvi les estacions de Diagonal L3 i L5, Universitat L1 i L2, Girona L4 o Liceu L3.

La manifestació, que està previst que comenci a la cruïlla de Gran Via i passeig de Gràcia, ha suposa t l'alteració del recorregut d'unes 40 línies d'autobusos que travessen el centre de la ciutat o voregen el parc de la Ciutadella. És per això que es suggereix s anar-hi a peu o bé en transport subterrani.

Mentrestant, la major part dels autobusos provinents d'arreu de Catalunya ja han arribat a la capital catalana.

Saturació a la xarxa de telefonia mòbil

El trànsit de vehicles no és l'únic que experimenta saturació aquesta tarda. La massificació de gent al centre de la capital catalana ha saturat la xarxa de telefonia mòbil poc menys d'una hora abans de l'inici de la marxa de l'11-S.

El govern ha recomanat als manifestants que vulguin seguir els mitjans de comunicació que ho facin a través de la ràdio i no via la xarxa mòbil de dades, que experiment talls de manera intermitent.

“És convenient finalitzar les aplicacions del mòbil que no es facin servir i desactivar el correu electrònic per no saturar la xarxa”, han aconsellat també les autoritats. En cas d'haver de fer una trucada d'emergència al 112, millor fer-ho des d'un fix en algun establiment comercial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona