Política

Celrà també es declara territori català lliure

L'assemblea local de l'ANC a Ripoll vol que el ple municipal voti la setmana que ve la moció

El Consell Comarcal del Ripollès va donar ahir suport a la creació de l'agència tributària catalana

El ple de Celrà va afegir-se ahir a la iniciativa d'altres consistoris, i va declarar al seu municipi territori català lliure i sobirà. La moció, presentada per Celrà per la Independència, va ser aprovada amb els vots favorables de deu dels onze regidors. Van votar-hi a favor la CUP, iCelrà, Entesa per Celrà i la regidora Neus Matamala, de CiU. El seu company i portaveu del grup, Albert Puig, es va abstenir perquè considera que “cal deixar treballar el govern abans de fer proclames d'aquest tipus que s'avancen als esdeveniments, per no entorpir”. Puig va creure que la qüestió tractada en la moció “no és una prioritat per la gent de Celrà”. L'alcalde, Dani Cornellà (CUP), va contestar-li que “potser hi ha altres prioritats, però sí que és una necessitat, sens dubte”. Cornellà va dir que “els ajuntaments també han de fer un pas endavant en aquesta qüestió, tal com va fer la ciutadania l'Onze de Setembre passat, el 10 de juliol del 2010, o durant les consultes sobiranistes.

El Ripollès també vota

Ahir al vespre, el ple del Consell Comarcal del Ripollès va aprovar per unanimitat donar suport i defensar el pacte fiscal i la hisenda i l'agència tributària pròpies. A part, els representants a Ripoll de l'Assemblea Nacional Catalana han demanat que en el pròxim ple ordinari, que s'ha de celebrar la setmana vinent, es debati la declaració de Ripoll com a territori català lliure i sobirà de la jurisdicció espanyola, tal com va aprovar el dissabte passat el ple de Bolvir i altres municipis d'arreu del país.

Carta de l'alcalde d'Arbúcies a Artur Mas

L'alcalde d'Arbúcies, Pere Garriga, ha fet arribar una carta al president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, demanant que, com a màxima autoritat del país, iniciï el procés de secessió de l'Estat espanyol de manera immediata. En la carta l'alcalde també demana el suport del president perquè el més aviat possible es convoqui una consulta popular el mateix dia que a la resta dels municipis de Catalunya, i que permeti conèixer el suport dels ciutadans a la constitució de l'estat català sobirà dins de la Unió Europea.

En la missiva també s'adjunta el manifest que ha elaborat l'Assemblea Nacional Catalana a través de la Marxa per la Independència i que el batlle subscriu totalment. “Arran del pas de la Marxa cap a la independència, un important nombre de ciutadans i d'entitats dels nostres municipis m'han fet arribar el manifest que us adjunto i subscric en què demanen expressament que jo (..) m'adreci a vós per demanar-vos (...) que feu tot el que estigui al vostre abast per iniciar el procés de secessió...”, diu la carta. L'Ajuntament d'Arbúcies portarà al pròxim ple una moció en què es declararà Arbúcies territori català lliure.

N.F.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona