Política

Rajoy: “Vull que tothom se senti orgullós de ser alhora català i espanyol”

El president espanyol assegura que l'objectiu del seu govern en matèria educativa és millorar la qualitat de la formació

Demana que tothom treballi per al creixement i no es creïn “més problemes” dels necessaris

El president espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest dimarts des de París que el seu objectiu és que hi hagi “una bona convivència i que tothom se senti orgullós de ser alhora català o espanyol”. Segons ell, la finalitat de la política educativa del seu govern és millorar la “qualitat” de l'educació.

Rajoy s'ha pronunciat així en relació a les declaracions del ministre d'Educació, José Ignacio Wert, que ha assegurat que el seu objectiu és “espanyolitzar els nens catalans”. Durant la roda de premsa conjunta amb el cap d'estat francès, François Hollande, amb qui ha celebrat una nova edició de la cimera Franco-Espanyola, el president espanyol ha precisat que no coneix amb exactitud les manifestacions que s'han fet al Congrés dels Diputats, però en tot cas ha apuntat que l'objectiu primordial del seu govern respecte a l'ensenyament a Catalunya és “el de sempre”, és a dir “una bona convivència i que tothom se senti orgullós de ser alhora català i espanyol”.

“El que vull, i a això respon el projecte de Llei que presentarem a les Corts Generals i que ara s'està debatent amb els agents socials, és tenir una educació amb més qualitat, cosa que és perfectament entenedora”, ha sentenciat. “Quan millor sigui la formació dels nostres joves, quan més capacitats tinguin, quantes més coses hagin vist, més possibilitats tindran de trobar feina i més possibilitats tindrà l'economia espanyola de créixer”, ha afegit.

De la seva banda, el president francès, que ha afirmat que l'escola “té una doble vocació” que és “permetre a cada nen tenir el millor destí possible i alhora elevar el nivell de formació i competència perquè cada país cregui en el seu futur”. “Si volem millorar la competitivitat hem de donar més coneixements i saber mobilitzar els nostres joves”, ha subratllat.

No crear “més problemes dels necessaris”

Pel que fa al debat independentista a Catalunya, Rajoy ha insistit en què cal treballar de la mà per sortir de la crisi i “no crear més problemes dels estrictament necessaris”. Al seu parer, “Espanya passa per una situació econòmica difícil i el gran objectiu al que ens hem de dedicar tots és a fer les polítiques que ens permetin generar creixement econòmic i crear llocs de treball”.

El president espanyol ha recordat que aquestes polítiques són “nacionals” però “també de la UE”. “Crec que en aquests moments cal dedicar totes les energies a resoldre la situació de l'economia espanyola”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones, tot i no respectar-los

barcelona