Política

política

El govern de Vidreres porta a la fiscalia un projecte del PSC perquè hi veu delicte

Manté que l'adjudicació dels projectes, relacionats amb Santa Ceclina i Aiguaviva Parc i per un import de 350.000 euros, es va fer sense concurs

L'equip de govern de Vidreres ha acordat traslladar al Ministeri Fiscal l'expedient administratiu de dos temes urbanístics relacionats amb les urbanitzacions de Santa Ceclina i Aiguaviva Parc per projectes que es van fer en l'anterior mandat –amb la socialista Ruth Rosique a l'alcaldia– i que podrien ser constitutius d'un delicte de prevaricació, segons fonts consultades per aquest diari. Els fets que es posen en coneixement del Ministeri Fiscal arrenquen en l'anterior mandat. El novembre de l'any 2008 l'Ajuntament va encarregar projectes tècnics per a la millora i gestió de les urbanitzacions amb deficiències urbanístiques, i va signar un conveni amb l'Institut Català del Sòl. Per portar a terme els objectius del conveni, la junta de govern local del 29 de juliol del 2008 va encarregar la memòria de les actuacions a realitzar a l'equip de Grau Rodríguez Cambres SL, empresa a la qual també es va encarregar la redacció del projecte tècnic corresponent a una modificació del pla general a Santa Ceclina i del pla de millora urbana d'Aiguaviva Parc.

El pressupost de tot plegat va pujar a uns 350.000 euros, segons fonts municipals, però no es va fer cap mena de concurs, tal com seria preceptiu, segons fonts municipals, que a més sostenen que en una empresa directament implicada en el projecte (Lliset Advocats) hi treballava una germana de Ruth Rosique.

Aquest aspecte, però, no consta en l'expedient que s'ha portat a la fiscalia. El projecte fet per Grau Rodriguez Cambres es va pagar, però no es va executar mai.

LA XIFRA

350.000
euros
és el que va costar, aproximadament, el projecte que va elaborar l'equip de Grau Rodríguez Cambres.

Un pressupost pel 2013 de 7.328.944 euros

El ple de l'Ajuntament va aprovar ahir el pressupost del 2013, que puja a 7.328.944 euros, un 7,3% més baix que el del 2012, segons va explicar la regidora d'Hisenda, Anna Clapés. També va destacar que la part dedicada a inversions és molt ajustada (362.000 euros), i que no s'ha retallat res en serveis socials ni en subvencions a entitats. “Hem mantingut aquestes partides igual, però hem optimitzat la despesa en altres com ara la neteja i telèfon”, va dir. Una de les partides que sí que es ressent en el pressupost és la de fires i festes, que baixa un 5%. El pressupost es va aprovar amb els vots a favor de l'equip de govern (CiU i VsT), tres en contra del PSC i l'abstenció del regidor del PP.

El ple també va aprovar declarar l'edifici de l'antic ajuntament Bé Cultural d'Interès Local, i una modificació de crèdit per tal que un romanent de 123.000 euros d'una altra partida es puguin dedicar a arranjar la primera fase de recuperació de l'edifici consistorial, en què s'arreglarà la planta baixa perquè s'hi pugui ubicar la sala de plens i el jutjat de pau. També s'arreglarà la façana, ja que presenta un aspecte molt degradat, tal com va destacar l'alcalde, Jordi Camps.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona
Unió Europea

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona