Política

l'anàlisi

El sobiranisme passa al davant de la corrupció

Era la notícia d'obertura de les edicions digitals dels principals diaris excepte ‘El Mundo'

El que Matías Prats va definir com a “órdago soberanista” va ser la notícia de capçalera dels tres principals informatius espanyols de les nou de la nit, els de TVE, Tele 5 i Antena 3, i va relegar els casos de corrupció en el PP i el PSOE a segon titular, a diferència del que havia passat en les edicions de les tres de la tarda. L'ajornament de la votació per després de dinar va fer canviar les prioritats: la importància estava en l'última hora.

El Telediario 2 és el que hi va dedicar més temps, a banda de la primera imatge dels titulars, ja que va connectar amb el Parlament, des d'on la periodista Iliana Viera va presentar la informació. Marcos Ordóñez, des del plató, també es va referir a les fissures que el debat sobiranista ha provocat, no només en el PSC, sinó també en CiU. Després de l'errada de la Diada, TVE ahir va fer els deures amb una àmplia cobertura del debat que es va poder seguir pel Canal 24 Horas en desconnexió per a Catalunya i presentat per Lluís Falgàs.

L'informatiu de Tele 5 de Pedro Piqueras, a més de connectar en directe amb l'hemicicle, també es va fer ressò de la “guerra de banderes” davant del Parlament. En canvi, la Sexta, que emet el seu informatiu del vespre a les vuit, va minimitzar la declaració sobiranista sense fer-la aparèixer en titulars ni connectar amb el Parlament, i actualitzant la informació amb les explicacions de Marina Geli i Àngel Ros. La Sexta ha apostat fort pels draps bruts de la política amb el Barcenasgate, que va ocupar la major part de les seves tertúlies. Quan Al rojo vivo va tractar de sobiranisme, Eduardo Inda (El Mundo) ho tenia clar: “El PSOE tiene un grave problema en Cataluña”, declaracions que el presentador, Antonio García Ferreras, intentava atenuar per preguntar al final: “¿Más noticias que conmocionaran al PP?” “Eso solo lo sabe Dios”, es va fer l'enigmàtic Inda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El govern nega que amagués l’acord per actualitzar les condicions de Hard Rock

barcelona
guerra a gaza

Israel mobilitza dues brigades de reservistes en el sud de Gaza

barcelona
política

ERC exigeix que la Policia marxi de la Prefectura de Laietana

barcelona
Estats Units

El Senat aprova el paquet d’ajuda militar de 95.000 milions a Ucraïna, Israel i Taiwan

Barcelona
estat espanyol

La vicepresidenta Teresa Ribera serà la candidata del PSOE a les europees

barcelona
societat

Tres Nobel de la Pau rebutgen l’acusació de terrorisme contra Wagensberg

barcelona
estat espanyol

Un jutjat investiga la dona de Pedro Sánchez per tràfic d’influències i corrupció

barcelona
política

Montero afirma que l’Estat protegeix els “interessos de Catalunya” transferint-hi recursos “suficients”

barcelona
política

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock abans de pactar els pressupostos

barcelona