Política

Atribueixen a l'entorn de la líder del PP l'encàrrec d'espiar l'exparella de Pujol

El propietari de Método 3 diu que la gravació a La Camarga va ser un favor i que no hi ha factura

Els quatre detectius són acusats de revelació de secrets

L'empresa de detectius Método 3 va enregistrar el dinar al restaurant La Camarga entre la presidenta del Partit Popular de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, i María Victoria Álvarez, excompanya de Jordi Pujol i Ferrusola, per encàrrec de “l'entorn” de la líder del PP. Aquesta és la versió dels fets que ahir va donar davant la jutgessa de guàrdia el propietari de l'agència, Francisco Marco, segons la versió donada als periodistes pel seu advocat, Álvaro Amigo. Segons aquest, el seguiment a Álvarez es va tractar d'un “favor” i per això no es va emetre cap factura per la feina feta.

A més a més, Marco va atribuir a Elisenda Villena, directiva de la seva empresa, la feina en concret. L'advocada de Villena, Soledad Peñalva, va declinar comentar el contingut de la declaració de la seva clienta i el de Marco adduint el “secret de les actuacions”.

Des del PP sí que es va voler contestar a aquestes declaracions en el sentit de desmentir tota relació amb el cas d'espionatge. “Mai s'ha contractat Método 3 perquè fes cap feina”, van dir fonts del partit citades per l'agència Efe.

Marco, Villena i els dos exdetectius de Método 3, Julián Peribáñez i Álex Borreguero, van declarar ahir davant la jutgessa Míriam de Rosa, en funcions de guàrdia, que va ordenar la llibertat per a tots quatre. Només en el cas de Marco i Villena va dictar la retirada del passaport.

Tots quatre estan acusats d'un delicte de revelació de secrets, que en el Codi Penal té una traducció en una pena de presó que va d'un a cinc anys de reclusió. Durant la declaració d'ahir, la fiscalia no va demanar presó preventiva per a cap dels detinguts i totes les preguntes que van fer van girar, exclusivament, a l'entorn del dinar a La Camarga. Aquest és l'únic fet que, de moment, està investigant la justícia en el marc del suposat gran escàndol d'espionatge entre polítics, que, fins ara, ha tingut més volada mediàtica que judicial.

La declaració dels quatre detinguts davant la jutgessa va ser relativament breu, sobretot en el cas dels dos detectius, Peribáñez i Borreguero. El primer va assegurar que se li va encarregar fotografiar la persona que dinava amb Alícia Sánchez-Camacho. Peribáñez va dir que va fer la feina com una més de les moltes que havia fet durant els sis anys que va treballar a l'agència. Quan se li va preguntar qui era el client va respondre que ho desconeixia.

El restaurant es persona com a acusació particular

Els responsables del restaurant La Camarga es personaran en la causa contra l'agència Método 3 com a acusació particular pels danys a la seva imatge i als seus treballadors, segons van anunciar ahir els seus advocats, Jorge Navarro i Jordi Pina.

Els investigadors de la Policía Nacional ja els van informar abans-d'ahir que podien emprendre accions penals. “La Camarga ha estat una víctima perquè també s'ha pogut enregistrar què deien els treballadors i els amos, a banda de Sánchez-Camacho”, van dir els lletrats.

Van explicar que era habitual que hi anessin floristeries per decorar taules quan hi havia una recepció de polítics, i van desmentir que estiguessin conxorxats amb l'agència com va insinuar un dels detectius. Hi van afegir que van contractar Método3 el 2011 per instal·lar càmeres perquè un cuiner els robava menjar.“Tenim les factures i l'informe fet”, conclouen.

M.PIULACHS



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri

política

Repetició al Senat d’Illa desvinculant-se de Koldo i d’ERC i Junts qüestionant la seva gestió

barcelona

El PSC es compromet a revitalitzar l’esport gironí

girona
Estats Units

Biden diu que l’ajuda a Ucraïna començarà a arribar en “poques hores”

Barcelona