Política

Dimiteix el secretari d'organització d'ERC després d'haver estat citat a declarar pel cas Manga

La direcció del partit ha acceptat la renúncia de Josep Carrapiço de forma cautelar fins que s'esclareixin els fets

El secretari d'organització de la secció local d'Arbúcies i actual secretari d'organització d'ERC, Josep Carrapiço, ha presentat la seva dimissió després d'haver estat cridat a declarar en relació al cas Manga, tot i no estar imputat. La direcció del partit ha acceptat la seva renúncia de forma cautelar fins que s'esclareixi la investigació que afecta el Consell Comarcal de la Selva. Segons ha apuntat el partit, Carrapiço ha pres aquesta decisió “en compliment del seu compromís ètic i amb la voluntat de no perjudicar el partit”. Així mateix, afegeix, defensarà la seva innocència davant la justícia en cas de ser imputat.

D'altra banda, la membre de la comarcal d'ERC a la Selva, Carme Córdoba, també ha presentat la seva dimissió, i s'ha donat de baixa de militància del partit.

ERC assenyala que el partit posa a disposició de la justícia tots els seus mitjans per ajudar a escatir el cas.

La titular del jutjat d'instrucció 1 de Lugo, Pilar de Lara, va deixar en llibertat sota fiança el president del Consell Comarcal de la Selva i alcalde de Sant Hilari Sacalm, Robert Fauria, qui va declarar amb tres persones més, detingudes dijous passat per la suposada relació amb una trama corrupta d'adjudicacions públiques. La jutgessa només ha ordenat l'ingrés a presó d'un d'ells, Alexandre Ros, administrador de l'empresa GRS Arc Local de Lloret de Mar. El funcionari del Consell Comarcal de la Selva, Joan Carles Feliu, va quedar en llibertat sota fiança de 5.000 euros i l'apoderat de l'empresa, Josep Maria Franch, en llibertat sense fiança.

A banda dels detinguts, els agents de vigilància duanera també han pres declaració a diversos càrrecs públics de les comarques gironines. Fins ara ha transcendit que han declarat el director del Patronat de Turisme, Ramon Ramos, el gerent del Xaloc, Xavier Alberch, el gerent del Consell Comarcal de la Selva, Joan Burjachs, el tinent d'alcalde i regidor d'Hisenda de Figueres, Manuel Toro, i l'expresident de la Diputació de Girona i alcalde de Salt, Jaume Torramadé. Així matex, El secretari d'organització de la secció local d'Arbúcies i actual secretari d'organització d'ERC, Josep Carrapiço també ha estat citat a declarar i, per aquest motiu, ha presentat la seva dimissió.

L'Agència Tributària enviarà les declaracions a la jutgessa, que decidirà si cal imputar-los. Els càrrecs van declarar acompanyats d'advocats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA
Unió Europea

Tot d'atenció a Espanya per no garantir plenament la presumpció d’innocència

barcelona
iran

L’Iran condemna a mort un raper per donar suport a les protestes de Mahsa Amini

barcelona
Política

Mor Andreu José Mestres, el batlle més longeu de Collbató (1983-1995)

política

La CUP proposa un pla de xoc a l’escola per fer front al retrocés del català

salt
rússia

Detenen el viceministre de Defensa acusat d’haver acceptat un suborn

barcelona
política

El govern nega que amagués l’acord per actualitzar les condicions de Hard Rock

barcelona
guerra a gaza

Israel mobilitza dues brigades de reservistes en el sud de Gaza

barcelona
política

ERC exigeix que la Policia marxi de la Prefectura de Laietana

barcelona