Política

El PSOE canvia d'idea i sancionarà els diputats del PSC que trenquin la disciplina de vot

Elena Valenciano anuncia durant la reunió del grup parlamentari socialista que s'aplicaran les sancions previstes en el reglament

Alfonso Guerra aposta per reinstaurar el PSOE a Catalunya si es consuma la indisciplina dels diputats catalans

El PSOE ha canviat d'idea i ha decidit ara sancionar els diputats del PSC que aquest dimarts a la tarda trenquin la disciplina de vot per donar suport al dret a decidir de Catalunya.

Així ho anunciat aquest migdia la vicesecretària general del PSOE, Elena Valenciano, en la reunió del grup parlamentari socialista al Congrés. La dirigent socialista ha precisat que s'aplicaran les sancions previstes per trencar la disciplina d'acord amb el reglament del grup.

Poc abans de l'inici de la reunió, la portaveu parlamentària del PSOE, Soraya Rodríguez, havia afirmat que el partit no sancionaria els tretze diputats del PSC –Carme Chacón s'ha desmarcat del sentit del vot dels socialistes catalans– que aquesta tarda donessin suport a les propostes de resolució del debat de política general de CiU i ICV, que advoquen per obrir un diàleg amb el govern central que permeti acordar la celebració d'una consulta sobiranista a Catalunya.

La portaveu havia apuntat que es tractava d'una decisió de caràcter polític en el marc de la reforma de la relació entre els dos partits. Tan ella com el líder del PSOE, Alfredo pérez Rubalcaba, s'han mostrat convençuts aquest matí que l'episodi no suposarà una ruptura entre els socialistes catalans i espanyols.

En canvi, altres veus del socialisme espanyol han apostat pel trencament entre les dues formacions si aquesta tarda es consuma el vot diferenciat dels diputats del PSC.

Mans lliures per reinstaurar el PSOE a Catalunya

L'històric diputat del PSOE i exvicepresident del govern espanyol, Alfonso Guerra, ha demanat aquest dimarts durant la reunió del grup parlamentari socialista que el PSOE es reinstauri a Catalunya en resposta al trencament de la disciplina del vot del PSC.

Guerra ha recordat que les relacions entre els dos partits es regeixen per un protocol en el qual “s'especifica amb tota claredat la disciplina de vot de tots els diputats i diputades socialistes”. “Per tant, si trenquen això estan trencant un acord que pot arribar tan lluny com la direcció del PSOE vulgui”, ha avisat.

Segons ell, “ja hi ha poques esperances que el PSC estigui en disposició d'assumir la disciplina socialista perquè està més inclinat a assumir la disciplina nacionalista”.

El diputat socialista ha recordat que ell no forma part de la direcció del partit però que ha tingut ocasió d'opinar sobre aquesta qüestió, com espera que facin la resta dels seus companys durant la reunió del grup socialista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona