Política

A Bellreguard es demana que el govern trenque amb la Santa Seu

La moció socialista ha estat possible amb el suport del PSPV i del Bloc - Compromís

L'Ajuntament de Bellreguard amb els vots a favor dels regidors del PSPV i del Bloc i els vots en contra del PP, ha aprovat en el plenari ordinari corresponent al mes de maig, una moció presentada pel grup municipal socialista en la qual es demana al Govern central que inicie els processos escaients per trencar els acords amb la Santa Seu en matèria econòmica i retirar l'assignatura de Religió de l'educació pública.

El grup municipal Socialista ha manifestat al plenari que hi ha que caminar cap a una separació efectiva entre l'Estat i l'Església Catòlica, definint clarament quins són els àmbits d'actuació de cadascú, buscant ella el seu finançament, cosa que no lleva l'existència d'una cordial relació.

A més a més, s'ha sol·licitat la revocació de l'acord de junta de govern pres la legislatura passada pel qual quedava exempt de pagar l'IBI el local no dedicat al culte que l'Església te al poble, atenent a la conjuntura actual on més que mai determinats privilegis no deurien prorrogar-se, la qual cosa l'equip de govern conservador no ha volgut fer efectiu.

Les recents i intolerables declaracions del president de la Conferència Episcopal volent tutelar les decisions del govern relacionades amb lleis com la de avortament, d'igualtat o d'educació han estat també en l'origen de la presentació d'aquesta moció.

“No podem estar exigint esforços a tots els ciutadans”, afirmava el portaveu socialista, “mentre determinades organitzacions gaudeixen d'uns privilegis excessius, i per exemple no paguen ni els impostos sobre les seus propietats i finances com si fem la resta de ciutadans i ciutadanes”.

En la defensa de la moció, el portaveu socialista recordava que Bellreguard en els primers mesos de govern democràtic ja va prendre decisions valentes però difícils en aquells moments, com la de no estar representat institucionalment en els actes religiosos locals sent un dels primers pobles que deixava d'acompanyar les processons com Ajuntament.

Per un altre costat, també ha estat aprovada per la majoria de vots socialistes i del Bloc i els vots en contra del PP, una moció presentada pel Grup Municipal Socialista, per la retirada de l'avant-projecte de Llei per a la reforma de l'administració local, una Llei que tal i com està plantejada suposa un retrocés en el municipalisme que ha estat clau en el progrés de la nostra societat en els darrers 40 anys de democràcia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Manos Limpias admet que la denúncia contra la dona de Sánchez només es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona