Política

JORDI PARETA (ACCIÓ)

CANTANT I GUITARRISTA

“Volem la llibertat i arribar a un estat propi”

“En aquest disc no ens hem mullat gaire, però en el pròxim segurament que hi apareixerà una mica més aquest sentiment patriòtic”

“Estem orgullosos de cantar en català i de fer una mica de país”

“Vam meditar una mica més les lletres”

El grup Acció es va formar l'estiu del 2008. Té set integrants, majoritàriament de la zona de l'Empordà: Jordi Pareta, amb qui mantenim l'entrevista (veu i guitarra), Lucas Hope (bateria), Aniol Alabau (trompeta), Aleix Cansell (piano i teclats), Marc Foix (guitarra elèctrica), Eduard Frigola (saxo) i Pau Feliu (baix).

El grup empordanès Acció actuarà el 3 d'agost al concert Catalunya vol viure en llibertat i amb dignitat, organitzat per El Punt Avui a la Devesa de Girona.

Vau començar força joves.
Quan vam iniciar el grup el 2008, el més petit tenia tretze o catorze anys. Aquest estiu fem cinc anys, i ara el més gran en
té 21, i el més jove, divuit.
Per què vau decidir participar en el concert d'El Punt Avui?
Perquè estem molt orgullosos de cantar en català i per fer una mica de país. En aquest moment, evidentment, nosaltres volem que Catalunya arribi a ser independent.
La d'El Punt Avui no és pas l'única iniciativa a favor de la llibertat. Participeu en alguna altra, com per exemple a la cadena humana d'Assemblea Nacional Catalana?
Fa poc que ho han anunciat i quan ens trobem per assajar hem de comentar si ens hi apuntem o no, a la cadena.
Teniu lletres compromeses, des d'un punt de vista
patriòtic?
En aquest disc no ens hem mullat gaire, no hem parlat gaire del tema, però nosaltres el sentiment el tenim, i també surt subtilment en algun tema, però no ho mostrem directament, com fan molts altres grups. Al pròxim disc, segurament hi apareixerà una mica més aquest sentiment. Nosaltres volem la llibertat i arribar a un estat propi.
Amb el nou disc, dieu que
heu evolucionat. En quins
aspectes?
A part que quan vam fer el primer CD érem molt petits i no teníem aquest punt crític d'ara, vam decidir evolucionar una mica quant a músiques. Vam meditar una mica més les lletres i al mateix temps vam fer un estil més pausat, més per escoltar, també més reggae. Els temes són reflexions del que ens està passant ara que hem deixat aquesta etapa juvenil i soms més madurs. Hi ha alguna cançó que també té cert sentiment, com per exemple la cançó El cel de l'Empordà, que és, en certa manera, l'enyor del poble i un sentiment de país.
Com és que vau canviar el nom del grup?
Com havia dit, érem més petits, no ho teníem clar del tot. El primer era molt festiu, com de festa major. Amb el nou disc ens hem pausat una mica i per això vam decidir treure el “Festival” del nom, perquè el nou disc és tranquil. També per poder marcar el canvi, tant en el nom com en l'estil musical.
Com veus el futur del grup?
Intentem arribar al màxim de gent possible. Mai se sap com pot evolucionar, en el fons el futur del grup és de la gent que l'escolta. Nosaltres seguirem treballant i fent coses.
Ja sabeu què tocareu en el concert del 3 d'agost?
Tenim algunes coses pensades. Últimament, cada tarda estem assajant moltíssim i volem impressionar el públic. Segur que agradarà. Tocarem les cançons amb més marxa que tenim i al mateix temps les que puguin enganxar més. Deu temes en un directe es fa curt. Així que ho emplenarem amb alguna versió i també estàvem pensant en alguna cosa compromesa amb el moment d'ara.
Ja esteu preparant un disc nou o encara és massa aviat?
L'estiu passat vam acabar el disc actual. Ara volem intentar aprofitar el moment actual i gaudir-ne al màxim.
De tota manera, tant jo com altres membres del grup anem pensant en coses i
idees per al següent.
Teniu actuacions aquest estiu?
Per al primer disc en vam fer 80, en dos estius. No sé quantes en tenim aquest estiu. Vuitanta potser no, però sí que en tenim força. Estem contents.
Quines cançons heu versionat?
Quan vam començar a Tor, vam fer una versió de L'estaca, o altres, clàssics com El padrino. Vam començar amb molta marxa. Fotíem molta canya! Ja intentem mantenir-ho, però també volem tenir el nostre caràcter propi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona