Política

CRISTINA FARRERAS

VA ASSISTIR AL CONCERT DE L'ANY PASSAT A LA DEVESA I ES VA FER FAMOSA PER L'ESTELADA QUE VA EXHIBIR

“En aquell mateix instant, ja vaig veure molts flaixos”

“Estava allà a dalt i se'm veia. Em van passar l'estelada i els altres companys reien. No sabia com agafar-la: si posar-la al davant, al costat..., si posar-me al darrere. Al final, vaig sortir al costat”

“Hi aniré. La sensació de l'any passat és molt bona. Tinc companys que no hi van poder assistir i diuen que aquest any no s'ho perdran”

Plans
El curs que ve, Cristina Farreras estudiarà segon de batxillerat al col·legi Maristes de Girona. Més endavant, li agradaria fer magisteri d'educació infantil i primària a la Universitat de Girona (UdG). Abans, però, serà al concert que El Punt Avui ha organitzat per al dissabte 3 d'agost.

Cristina Farreras arriba a la redacció d'El Punt Avui a Girona abans de l'hora pactada. L'acompanya el seu pare, en Pere, satisfet de la popularitat de la Cristina. A ella la va veure molta gent durant i després del concert d'aquest diari el 29 de juliol del 2012. De fet, però, l'esforç de debò, el va fer el seu germà gran, l'Albert, que la va dur a collibè uns quatre minuts. La Cristina té 17 anys, és de Sant Gregori (Gironès) i considera que seria “un pas endavant” que Catalunya pogués fer la consulta l'any que ve. El 3 d'agost no faltarà a la cita del concert Catalunya vol viure en llibertat i amb dignitat, a la Devesa de Girona.

Vostè és una de les grans imatges del concert d'El Punt Avui de l'any passat. I la imatge de Lluís Serrat també forma part del plafó que anuncia el d'aquest any, el 3 d'agost. Com va saber que sortia al diari?
En aquell mateix instant, al concert, ja vaig veure molts flaixos. Ja vaig suposar que alguna foto meva hi hauria. Això és el que em comentava la gent del voltant. Quan vaig baixar d'ensenyar l'estelada [el seu germà l'havia pujat a collibè], l'home del costat, que duia una bandera, em va dir: “Et tindré vigilada”, i em va donar la bandera. I després me la vaig quedar. Eren les vuit del vespre i la vaig dur fins al final del concert. La tinc a casa, igual que l'estelada.
Hi va estar molta estona, allà penjada. Vol dir que el seu germà és resistent.
Va aguantar molta estona, els tres minuts que va durar la cançó Marge d'error. Jo li deia que em baixés, perquè mai em duu a collibè. Va ser un moment que.... buah! Em va pujar, i un company subjectava l'estelada i me la va passar. La vaig aguantar i em va dir: “Les pantalles generals t'estan enfocant.” I, de cop, vaig veure que hi havia molts flaixos cap a mi. Però jo estava pel concert, perquè em sabia les cançons. Els conec perquè són amics de companys de classe. No estava pendent dels flaixos.
A l'escenari, hi havia una pantalla i s'hi va veure, doncs?
Hi havia la pantalla del darrere i les dues laterals. Anaven enfocant gent del públic que després sortia per les pantalles. I jo hi vaig sortir..
Va veure de seguida que es faria popular?
Sí, jo estava allà a dalt i se'm veia. A les vuit de la tarda allà hi havia nenes i sí, va ser això. Em van passar l'estelada i els altres companys reien. No sabia com agafar-la: si al davant, si a un costat..., si posar-me al darrere. Al final, vaig sortir al costat.
Va estar a la Devesa durant tot el concert, des de les 6?
No, tot el concert, no. Vaig arribar cap a les 7. Teníem un compromís i vaig arribar-hi més tard, però després m'hi vaig quedar fins al final.
Amb qui va anar-hi?
Anava amb una companya i una cosina. I després em vaig trobar amb el meu germà i el meu cosí, amb qui anàvem coincidint en el concert. I allà sempre trobes coneguts i vas amb gent.
Què recorda d'aquell diumenge 29 de juliol del 2012? Quina va ser la seva experiència?
Recordo sobretot que els grups del tram final no eren grups per a nens, eren per a joves. Va ser una gran experiència perquè vaig conèixer grups nous, que no els havia sentit fins aquell dia. Tocaven un parell de cançons cadascun. Això donava joc perquè després vas als altres concerts i ja et sonen les cançons perquè les has sentit abans. I també vaig tenir l'oportunitat d'anar darrere l'escenari i fer-me fotografies amb en Titot, el cantant de Brams, entre d'altres. I la part de la fira i les parades..., també fa molta gràcia veure productes de la terra, que no es troben fàcilment.
Ara hi torna a haver el concert d'El Punt Avui a Girona el dissabte 3 d'agost. Hi anirà?
Sí, hi aniré. La sensació de l'any passat és molt bona. Quan es fa el primer esdeveniment d'una cosa, en aquest cas un concert, i tot funciona, tens ganes de tornar-hi. La gent que estava interessada en la independència sabia que hi havia un concert. Tinc companys que no hi van poder assistir i diuen que aquest any no s'ho perdran. Saben el que s'hi va viure l'any passat, saben els comentaris... Nosaltres som una colla que ens vam trobar allà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió