Política

JOAQUIM BOADAS

PRESIDENT DEL GIRONA FC

“S'ha de descentralitzar i Girona té molt potencial”

El president destaca el creixement social que ha experimentat l'entitat i la contribució de l'equip a “la marca Girona”

Li agrada que els grans esdeveniments no es concentrin només a Barcelona i assegura que, malgrat la dimensió del Barça, els gironins cada cop tenen “el sentiment més interioritzat” cap al seu club

Nascut a Girona el 2 de febrer de 1971, Joaquim Boadas de Quintana va entrar al Girona fa tres anys i n'és el president des de l'abril del 2012. Defensa la identitat del club, però és prudent: “Com que al club hi ha gent de totes les ideologies, no em decanto per cap opció política.” Llicenciat en dret, té despatx propi i és secretari general de la Fecasarm, que agrupa els locals d'oci nocturn.
La samarreta de la senyera va ser un encert. No havíem de tenir vergonya ni res a amagar

El Girona es va quedar a un sol pas d'un ascens històric a primera divisió, però el seu president està orgullós de com s'ha engrescat la massa social. Joaquim Boadas és partidari que festivals com el del 3 d'agost es facin més enllà de Barcelona.

Girona s'ha fet notar i sentir els últims mesos, i l'equip de futbol hi ha contribuït.
Crec que ha estat un any molt productiu per a la marca Girona. Tant per l'èxit d'El Celler de Can Roca com per la millor temporada de la història del Girona FC. Llàstima que no hem pogut acabar-ho de concretar amb l'ascens a primera. En tot cas, s'ha posat Girona al mapa de l'Estat en l'àmbit futbolístic. I no parlo només de futbol professional, sinó mediàtic. La marca és molt més mediàtica que abans. I amb una massa social que ha rebut el reconeixement a la millor afició de segona A. Si haguessis dit això fa cinc anys, t'haurien contestat que somiaves.
Tot i ser més aviat freds, els gironins es van engrescar molt amb l'equip, fins i tot l'endemà de perdre a Almeria.
Aquell dia de la rebuda de la ciutat va ser molt emotiu. Es va mostrar el gran creixement que ha experimentat el Girona en l'aspecte social i de sentiment. Que els gironins surtin al carrer amb aquest seguiment i aquesta força, és molt significatiu. Vol dir que s'ha creat il·lusió que costarà molt d'esvair.
Creu que s'ha consolidat? L'afició ja la tenen guanyada?
Guanyadíssima. La gent cada vegada és més del Girona, i té interioritzat el sentiment. No et sents d'un club de segon rang. Pots ser del Barça, de l'Espanyol o del Girona sense cap complex.
Un dels impactes de la temporada va ser la samarreta de la senyera. Un encert?
Sí, vam lluir la samarreta amb molt d'orgull. Som un equip català, tant o més que els altres.
Ara la samarreta del Barça és un èxit, però hi ha clubs que l'han dut tota la vida.
Hi ha molts clubs històrics que la tenen com a primera samarreta. Nosaltres vam tenir l'encert de posar-la com a segona i, si altres ho copien i els funciona, doncs endavant. Nosaltres hi vam apostar la temporada passada [aquest any ja la perden]. Ens interessa vendre samarretes, i com més gent del Girona se'l senti seu, més orgullosos n'estarem.
Els feia respecte dur la samarreta segons a quins llocs?
No havíem de tenir vergonya ni res a amagar. Som un club català, que no vol dir que haguem de ser independentistes.
A la llotja, va rebre mai cap comentari ofensiu?
Sempre hi ha algun comentari, però no directament de la directiva rival, sinó de persones que són a la llotja com podrien ser a tribuna o als gols. No hi donem importància. Depèn de l'educació de cadascú, i n'hi ha que no són respectuosos.
Ha notat que el Girona ha guanyat simpatia arreu del país?
Arreu de Catalunya i fins i tot d'altres llocs. Gent que ens han fet saber que no s'havien interessat mai per la lliga de segona A, i que enguany ho han fet perquè hi veien un equip humil, un club que no havia destacat mai, que estava fent una proesa.
El Barça fa massa ombra?
Barcelona no serà mai a Girona. En aquest sentit, tenim un radi de 100 quilòmetres per expandir el projecte. Abans el diferencial entre els dos clubs era molt important. Ara no ho és tant, tot i que la dimensió del Barça és incomparable.
Volen “gironitzar” la plantilla. Això també és fer país?
Sí. Fem país, fem comarques gironines i fem ciutat. Si el club fa història, i a més amb gent de la casa, tindrà el doble de mèrit. No vol dir que un jugador de fora no estigui implicat, però hi ha jugadors molt vàlids a diferents equips que són gironins.
Li agradaria una lliga catalana?
Sí, tot i que potser baixaria una mica l'interès. Com aquell que diu, hi ha dos clubs grans i la resta som més humils. Si Catalunya fos independent, una lliga com la LFP s'hauria de mantenir. De fet, en l'àmbit europeu s'ha potenciat molt la Champions.
El 3 d'agost hi ha la festa ‘Catalunya vol viure en llibertat i amb dignitat'. Li agrada que es faci a Girona?
I tant! No m'agrada el centralisme de Madrid, i tampoc el de Barcelona. Si a Catalunya ens estem queixant, doncs que es prediqui amb l'exemple. S'hauria de descentralitzar més. Girona té molt potencial i és una demarcació que s'hauria de tenir més en compte. No tot acaba a Barcelona. Girona és una part del territori important.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona
Unió Europea

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona
política

Laia Estrada critica que ERC i Junts mirin més al PSC per arribar a acords

BARCELONA
política

El Senat endarrereix una setmana més el ple que vetarà l’amnistia

barcelona