Política

El ‘barceloní'que veia “onanismes”

El magistrat és enxampat gràcies al sumari del cas Bárcenas i per haver-se desgravat els 37 euros anuals pagats al PP de Barcelona

Creu que a Catalunya “el bàlsam racionalitzador és el diner”

Si català és tot aquell que viu a Catalunya, hi treballa i vol ser-ne, Francisco Pérez de los Cobos (Iecla, 1962) va viure a Barcelona entre el 1996 i el 2007, hi va treballar aquests anys com a catedràtic de dret del treball a la UB i la forma de voler ser català va ser afiliar-se al PP de Barcelona, al qual pagava la quota mínima de 37,14 euros.

L'etapa barcelonina va oferir a Pérez de los Cobos vivències que ell plasmaria a l'opuscle de 54 pàgines Parva memoria, que la mateixa editorial valenciana Tirant lo Blanch confia tan poc a vendre que recentment ha aplicat al preu un 5% de descompte: ja no costa 5 euros, sinó 4,75. A Parva memoria precisa que no és antinacionalista català, sinó “en general”. “És l'única ideologia capaç de continuar produint malsons”, sosté. Però sí que hi té dedicatòries a Catalunya. “No hi ha a Catalunya un acte polític com a tal sense una o diverses manifestacions d'onanisme”, anota en els apunts al natural.

En l'examen del 6 d'octubre del 2010 al Senat, el magistrat va obviar el seu dietari català i es va centrar en la docència. “La meva trajectòria professional jo diria que ha estat la d'un modest professor universitari que ha intentat –això sí– complir les obligacions docents i les d'investigador”, va relatar.

En la radiografia catalana de Parva memoria, però, el murcià i barceloní d'adopció no s'oblida de la usura catalana. “El diner és el bàlsam racionalitzador de Catalunya”, constata. Un bàlsam racionalitzador, paradoxalment, que és el formatge de la trampa que ell mossega, perquè en les dades que Hisenda ha facilitat al jutge Pablo Ruz del cas Bárcenas hi ha només la llista de donants i militants del PP que es desgravaven la quota en la declaració de la renda. Com que a Pérez de los Cobos li va semblar car pagar l'equivalent a 515 pessetes l'any i va voler optimitzar la despesa desgravant-la en la declaració d'Hisenda, el retorn d'aquells 37,14 euros és el que l'ha acabat delatant. I potser ara els cèntims restats a Hisenda ja no siguin per a ell ni un bàlsam.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona
Estat espanyol

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona