Política

lA CRÒNICA

Un any més ens trobem a Girona

Aquesta nit celebrarem la tercera edició del festival Catalunya Vol Viure en Llibertat –i amb Dignitat, ara també– a la Devesa de Girona. La primera va tenir lloc el 1992, en solidaritat amb els militants independentistes que en aquell moment eren víctimes col·laterals de la febre olímpica. Vint anys després, el diumenge 29 de juliol del 2012, El Punt Avui va tornar a convocar la ciutadania a la Devesa per recordar aquell primer concert i subratllar que Catalunya mantenia molt vius els seus desitjos de llibertat, dues dècades després. Una trentena de grups i solistes van actuar ara fa un any en aquell segon festival, que va ser tot un èxit artístic, organitzatiu i de públic.

No hem hagut d'esperar vint anys més. Avui, un any després, ens tornarem a trobar a la Devesa per reivindicar i celebrar la llibertat i la dignitat del poble català, i ho tornarem a fer tots junts: dels més petits als més grans. Per als primers, hi actuaran dos dels cinc repetidors de l'any passat, Jordi Tonietti i Macedònia. Després del mosaic simbòlic i la cadena humana, amb les veus d'El Poble que Canta interpretant Els segadors, arribarà el pop-rock dels empordanesos Acció, La Porta dels Somnis i l'actor i cantant Andreu Rifé, conegut per la sèrie Polseres vermelles, però també amb una sòlida trajectòria musical que ja inclou tres discos, l'últim titulat Ping pong.

Després de la visita del rei Albà, la música continuarà a partir de quarts d'onze amb les veus de Le Croupier, Pere Tàpias i Quim Vila, representant generacions i visions molt diferents de la cançó en català més inconformista. La recta final del festival –aquest any amb menys actuacions, però més llargues– anirà agafant embranzida i, durant les dues últimes hores, de la mitjanit a les dues de la matinada, el rock, la rumba i l'ska s'apropiaran l'escenari, amb dues formacions clàssiques del rock català, els recentment reconstruïts Glaucs i Lax'n'Busto, tan potents com sempre després de 27 anys; el grup amerenc Deskarats, també reincident a la Devesa, i 9Son, un grup jove que elabora la millor rumba “llatinocatalana” del moment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA