Política

El govern espanyol prohibeix la Via Catalana al País Valencià

Addueix que els recorreguts alternatius de trànsit entre Alcanar i Vinaròs eren perillosos

Entre altres persones destacades, ACPV comptava amb l'assistència del compositor de Vinaròs Carles Santos i els pares de Guillem Agulló

La Subdelegació del Govern espanyol a Castelló ha decidit finalment prohibir els trams de la Via Catalana convocats per Acció Cultural del País Valencià que havien d'enllaçar la cadena des del límit administratiu de Catalunya fins a Vinaròs. Així ho han anunciat a l'ACN fonts del Ministeri de l'Interior que apunten que la decisió es fonamenta en motius de seguretat viària i integritat dels manifestants. Segons aquestes fonts, els recorreguts alternatius a la cadena, convocada per a ocupar la carretera N-340 en el terme municipal de Vinaròs, eren perillosos.

La decisió del govern espanyol suposa un gir respecte a l'anunci inicial de la Subdelegació del Govern espanyol a Castelló, que malgrat el rebuig del govern d'Alberto Fabra, havia donat el vistiplau a per a ocupar el tram valencià de la Via Catalana entre les quatre i les sis de la vesprada de l'11 de setembre.

ACPV havia sol·licitat durant el mes d'agost poder ocupar els punts quilomètrics 1.058 i 1.059 de la N-340 entre Alcanar, al Montsià, i Vinaròs. La sol·licitud es va admetre sota el lema “cadena humana valenciana per la llengua i la llibertat” i es preveia que hi assistiren unes 500 persones. Entre altres persones rellevants, ACPV comptava amb l'assistència del compositor de Vinaròs Carles Santos i els pares de Guillem Agulló, el jove independentista assassinat per radicals feixistes fa vint anys. Finalment, la subdelegació ha decidit no permetre el tram i ha comunicat als organitzadors que no estan autoritzats a fer la concentració. El motiu, segons el Ministeri de l'Interior, és que es posa en qüestió la seguretat viària i la integritat dels manifestants.

Informa la Guàrdia Civil

Interior argumenta que segueix les recomanacions d'un informe emés per la Guàrdia Civil que considera que la iniciativa provocaria el “col·lapse de l'N-340” i l'únic desviament alternatiu possible està ple d'“encreuaments, finques particulars, negocis d'hostaleria, comerços i indústries, amb un trànsit elevat de vehicles i persones en horari de finalització de jornada laboral”. Això, segons el seu parer, provocaria “greus danys econòmics als propietaris” d'aquests habitatges i comerços, a més de “molèsties injustificables” als usuaris d'aquests serveis, que podrien adoptar “una actitud hostil cap als manifestants” i provocar “alteracions d'ordre públic”.

A més, indica la Guàrdia Civil, deixar passar els participants i els usuaris dels serveis afectats, “fa impossible que es puga garantir la seguretat viària, sobretot en l'últim tram ocupat pels concentrats, amb el perill cert que es poguera produir un atropellament”.

Un altre dels inconvenients de l'informe és que, com que és una concentració longitudinal i contínua “no es podria garantir amb plenitud la deguda protecció als participants”, ja que les retencions que es crearien “podrien generar nerviosisme i irritació entre els conductors i originar alteracions de l'ordre públic”.

Prohibició als blavers

Interior també ha prohibit la manifestació convocada a Vinaròs per associacions Círculo Cívico Valenciano i Plataforma Valencianista, de caràcter blaver. “Es podria generar un escenari de confrontació entre les dues parts, produint també alteració de l'ordre públic”, indica l'escrit. No obstant això, aquesta protesta ja havia sigut denegada per la subdelegació del govern a Castelló per no haver estat comunicada en termini, segons un acord d'aquest organisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona