Política

Catalunya a la portada

La cadena humana catalana apareix com a notícia principal a la primera pàgina de diaris com ‘The Wall Street Journal' i l'‘International Herald Tribune'

Rotatius estrangers recullen l'agressió feixista de Madrid

No passa cada dia que diaris tan diversos com l'International Herald Tribune, el belga Le Soir, el grec Ta Nea i el portuguès Diário de Notícias publiquin en portada una fotografia sobre Catalunya. La imatge principal de la coberta de l'edició americana del rotatiu conservador The Wall Street Journal era la Sagrada Família amb les lletres d'independència dansant enmig de la cadena humana de l'Onze de Setembre.

Els titulars: “Marea humana per la independència de Catalunya”, “Un milió i mig en cadena per la independència de Catalunya”, “La voluntat catalana de separar-se”, “Una cadena humana de 400 km exigeix la independència de Catalunya” i “Un poble en marxa”. Tots anaven il·lustrats amb imatges d'estelades, que s'han convertit en l'autèntica icona de la Diada.

El The New York Times dedicava un últim paràgraf a relatar com “mentre les masses es manifestaven pacíficament fins al final a Catalunya, un grup d'extremistes, utilitzant gasos lacrimògens, van atacar un centre cultural català a Madrid, i van deixar cinc persones ferides lleus”. Al centenar llarg de mitjans d'arreu del món que van cobrir la Via Catalana, el protagonisme corresponia, malgrat l'incident, a la Via Catalana. No només les hemeroteques acreditaran ad infinitum l'empenta independentista d'aquesta jornada de reivindicació; també les mediateques internacionals guardaran notícies dels informatius de televisions com la francesa BFMTV, que parlava d'“una demostració de força” dels independentistes catalans per reclamar un referèndum, o l'alemanya Tageschau, amb un gràfic didàctic per situar Catalunya al mapa. La BBC acompanyava la informació de la Via amb un arxiu de notícies relacionades amb explicacions que intenten respondre si “Catalunya dirà adiós a Espanya”.

Els escocesos, que votaran què volen ser el 18 de setembre de l'any vinent, van llegir ahir al Newsnet Scotland que 1,6 milions de catalans es van manifestar per la independència. El mitjà destacava que, fins i tot amb una devo-max –més autonomia–, la majoria de catalans continuarien volent la separació.

250
milles
mesurava aproximadament la cadena humana catalana de longitud, segons explicaven ahir els diaris de països que no utilitzen el sistema mètric.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat espanyol

El nuvi d’Ayuso va proposar acceptar 8 mesos de presó i 525.000 euros per a no anar a judici

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona
Unió Europea

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona