Política

El president extremeny acusa Artur Mas de “nacionalista ranci”

Monago retreu al president que busqui “expiar la seva incompetència amb una regió seriosa” com Extremadura

Destaca que a Extremadura es treballa “tant com a Catalunya” i es paguen els mateixos impostos o més

El president d'Extremadura, José Antonio Monago, ha acusat el president de la Generalitat, Artur Mas, de protagonitzar un discurs de “nacionalisme ranci” i de “buscar expiar la seva incompetència amb una regió seriosa” com Extremadura, que ha estabilitzat els seus deutes i que no es permet “els luxes que es permet ell”. Així ha respost Monago a les afirmacions de Mas, en l'entrevista d'aquest dilluns a la nit a TV-3, en què assegurava que “el senyor Monago està en el millor dels mons” ja que pot abaixar impostos malgrat la crisi donat el sistema de finançament que hi ha a Espanya.

No obstant, per Monago, Mas és “el que viu com els ànecs de Castelar, els que habiten al parc de Badajoz, als quals els senyors de parcs i jardins els porten el pinso cada dia perquè no tinguin ni que volar per menjar”. El president extremeny també ha criticat severament el president a l'assegurar que ell triga per anar a Madrid “el mateix que el senyor Mas a arribar a París amb un tren que paguem tots els espanyols”.

Monago ha confessat també que escoltar les critiques del president Mas sobre Extremadura li produeix “un sentiment de tristesa perquè estan fora de la realitat”. “Són unes declaracions recurrents, són l'estereotip d'una regió com Extremadura per part d'un nacionalista, perquè no és la veu del poble català, i em produeix pena, però per al que li queda en la presidència del govern català alguna llicència s'haurà de permetre”, ha manifestat indignat.

El president extremeny també li ha recordat a Mas que el Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) ha “auxiliat” dues vegades Catalunya a causa, segons ell, de la “incompetència com a governant de qui vol donar lliçons a una comunitat autònoma com Extremadura”. Monago ha destacat que a Extremadura es treballa “tant com a Catalunya” i es paguen els mateixos impostos o més. D'aquesta manera, Monago ha al·ludit a les dades de l'Institut d'Estudi Fiscals que reflecteixen que la pressió fiscal a Extremadura és més forta que la catalana.

“Que Déu el perdoni per la seva falta de seny”, ha ironitzat Monago, segons el qual “queda molt bé ficar-se amb Extremadura, però Extremadura ja és major d'edat i se la té per una comunitat seriosa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia contra la dona de Sánchez es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona