Política

Junqueras encara creu possible un punt comú sobiranista a les europees

El president d'ERC confia que exdirigents del PSC formin part de la llista d'ERC als comicis del 25 de maig 

Aposta per fer un acte de campanya conjunt amb els partits sobiranistes

El president d'ERC, Oriol Junqueras, encara confia que hi hagi un front comú de partits sobiranistes que portin un mateix punt al programa electoral de les europees en defensa de la consulta. “Jo crec q sí q pactarem un punt comú en el programa electoral”, ha assegurat aquest dilluns en una entrevista a RAC 1. Junqueras ha fet aquesta afirmació després que divendres passat ICV es desmarqués d'aquest objectiu i ERC digués que sense els ecosocialistes difícilment hi hauria acord. “Jo no ho descartaria”, ha reiterat, tot considerant que seria “molt fàcil” pactar un punt en comú sobre la consulta quan ja hi ha consens després dels acords del 12 de desembre, quan es va pactar la data i la pregunta de la consulta.

El dirigent d'ERC també ha aposatat per fer un acte de campanya conjunt amb els partits que defensen la consulta del 9 de novembre i que la societat civil es mobilitzi “com consideri oportú”.

Junqueras ha tornat a expressar la seva confiança en què exdirigents del PSC com Ernest Maragall o Montserrat Turaformaran part de la llistes del partit a les eleccions europees del maig: “Jo estaria molt content que molta gent estigués a la llista.   Entre aquestes persones, gent que ve del món socialista”.  

El líder d'Esquerra ha dit que hi ha un “punt natural de trobada” entre membres del PSC i ERC, i que si no es visualitza en aquestes europees, es visualitzarà a la consulta, a les eleccions municipals del 2015 o a les pròximes catalanes, previstes per al 2016 si no hi ha avançament.  

Segons Junqueras, hi ha una majoria de regidors, alcaldes i quadres socialistes partidaris de la consulta prevista per al 9 de novembre, i ha lamentat que “els únics que estan en contra del procés --sobiranista-- són els dirigents actuals del PSC” que lidera el primer secretari del partit, Pere Navarro.  

El president d'ERC ha reivindicat que el seu partit està demostrant molta “generositat” a l'hora de confeccionar les llistes, ja que al primer lloc hi va un independent, el filòsof Josep Maria Terricabras, i als següents llocs espera que hi vagin altres independents i persones de l'òrbita socialista.  



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia contra la dona de Sánchez es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA