Política

Edició especial de Firatast en les jornades Catalunya Llibertat i Dignitat

Les jornades reivindicatives i festives organitzades per El Punt Avui el juliol vinent incorporaran la reeixida fira gastronòmica al Palau Firal de la Devesa

Una de les novetats que incorporaran les jornades Catalunya Llibertat i Dignitat organitzades per El Punt Avui els dies 11,12 i 13 de juliol és una edició especial de Firatast, la reeixida mostra gastronòmica que cada mes de setembre se celebra a la ciutat de Girona. Firatast, una iniciativa d'Incatis SL, s'ha consolidat com una de les fires gastronòmiques que atrauen més públic, i en la seva última edició va tancar amb prop de 17.000 visitants, que van consumir 130.000 tiquets de degustació.

Durant els tres dies que duraran les jornades, els visitants podran triar menjar i beure en l'àmplia oferta d'estands de Firatast, amb un format similar al de
les edicions normals de
la mostra. Paral·lelament, també se celebrarà la ja tradicional fira de productes catalans, que s'obrirà a tots els artesans que s'hi vulguin inscriure.

Tot i que el programa de les jornades inclourà per primera vegada altres escenaris de la ciutat, el gros principal es tornarà a concentrar a l'entorn del parc de la Devesa, amb el Palau Firal, l'Auditori, el pavelló de Fontajau, el camp de Mart i les ribes del Ter. El fet que les jornades s'allarguin durant tres dies seguits permetrà estendre molt més la diversitat dels actes, pensats per satisfer un ventall molt ampli de gent. En aquest sentit, a l'apartat gastronòmic, s'hi afegiran la música, la literatura, el teatre, les conferències, el cinema, l'esport, la cultura popular i la política en una combinació de reflexió i festa que vol remarcar el caràcter pacífic i positiu de la reivindicació del dret a decidir del poble català.

Tots els partits polítics compromesos amb la celebració de la consulta el dia 9 de novembre també han estat convidats a participar en les conferències que tindran lloc al llarg d'aquest intens cap de setmana de juliol, que també té el suport de l'ANC, Òmnium Cultural, l'Associació de Municipis per la Independència i l'Associació Catalana de Municipis.

Contra l'exclusió social, també

Com que les jornades volen ser un reflex de les preocupacions i de les aspiracions del poble català, la programació també inclourà actes que convidaran al debat social, un tema preferent per a El Punt Avui, com va quedar demostrat de manera explícita quan fa un any es va crear la secció fixa Catalunya vol viure amb dignitat. Tal com es fa palès en el mateix nom de les jornades, doncs, llibertat i dignitat són els dos eixos principals d'una proposta que pretén mobilitzar milers de ciutadans a favor d'un país més lliure i alhora més just. Entre els actes que posaran l'accent en aquest aspecte, hi haurà teatre reivindicatiu, cinema compromès, debats solidaris i un espai per a les cuines del món. Per això, l'organització ha buscat igualment complicitats amb les entitats que habitualment treballen amb els sectors més desfavorits de la nostra societat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona