Política

Escarni de la PAH a un acte d'Arias Cañete a Barcelona

Dues activistes de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca es colen a la conferència del candidat del PP i exhibeixen pancartes contra els desnonaments

Unes 200 persones es manifesten a l'exterior de l'Hotel Palace

L'exministre d'Agricultura treu ferro a les protestes en actes de campanya del PP i aposta per no tirar “més llenya al foc”

  • Dues activistes de la PAH mostren cartells contra els desnonaments durant la conferència de Miguel Arias Cañete, aquest divendres a l'Hotel Palace de Barcelona EFE.
  • Video: Escarni de la PAH a Miguel Arias Cañete

Dos membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) s'han colat aquest divendres al dinar-conferència del cap de llista del PP a les eleccions europees, Miguel Arias Cañete, organitzat pel fòrum Barcelona Tribuna aquest divendres al migdia a la capital catalana.

Només un minut després de l'inici de l'acte, dues activistes de la PAH s'han aixecat de la taula on eren assegudes i s'han pujat a la cadira per mostrar dues pancartes contra els desnonaments. En concret, escrites a dues pancartes de tela verda i vermella s'hi podien llegir les consignes “+1.000 persones reallotjades” i “184 desnonaments diaris”, respectivament.

L'acció ha causat sorpresa i els cinc minuts que ha durat s'han fet molt llargs per als dirigents populars que hi havia a la sala. De fet, a la mateix taula on seien les dues activistes hi havia diversos membres del PP, com els diputats al Parlament Rafa López, Fernando Sánchez Costa i Maria José García Cuevas; dos regidors de Barcelona; i la membre de la cúpula del PP de Catalunya Andrea Levy. Aquesta última ha marxat del seu lloc visiblement molesta i quan ha tornat ha reclamat a les activistes que aturessin la protesta. Levy ha fet el mateix prec al diputat de la CUP David Fernàndez, que seia a la mateixa taula, tot i que no s'ha mogut en cap moment. Quan ha vist que no li feien cas, la dirigent popular ha tornat a seure i ha acusat els activistes d'“imbècils”.

Finalment, les manifestants han decidit finalitzar la protesta, han plegat les pancartes i han abandonat la sala voluntàriament, acompanyades per David Fernàndez. A fora, han estat ovacionats per desenes de manifestants de la PAH que han participat en l'escarni a l'exterior de l'Hotel Palace.

I és que un grup d'unes 200 persones ha secundat la crida de la PAH per fer un escarni aquest divendres al migdia a l'exterior de l'hotel on Cañete ha pronunciat la seva conferència. El candidat del PP ha evitat entrar a l'Hotel Palace per la porta principal i ha accedit pel pàrquing subterrani amb un minuts de retard sobre l'hora prevista per part de l'organització del col·loqui. La concentració ha transcorregut sense incidents i amb cants contra el govern del PP, sota l'atenta mirada d'un nombrós grup de Mossos d'Esquadra que bloquejaven amb tanques l'accés principal de l'hotel Palace. Per evitar incidents, la policia ha tallat el trànsit del carrer Roger de Lluria i del lateral de la Gran Via.

Durant els cinc minuts que ha durat la protesta a l'interior, el candidat Arias Cañete ha continuat el seu discurs com si res no passés. En declaracions després d'aquest episodi, el dirigent popular ha tret ferro als fets hi l'ha definit com “un petit esdeveniment del que hem gaudit”. “Han vingut aquí uns ciutadans. Hem fet l'acte amb normalitat i la vida segueix. No li donem excessiva importància a l'excepcionalitat, perquè Catalunya i Espanya és un país on es respecten les llibertat”, ha dit amb to tranquil.

Cañete no ha volgut donar més importància a les protestes que els populars s'han trobat a diversos actes electorals o a l'agressió que va patir el cotxe del ministre Cristóbal Montoro a Vilanova i la Geltrú, i ha evitat parlar de crispació.

En aquest sentit, ha assegurat que ell ha viscut “eleccions amb molta tensió, però l'any 1979”. En canvi, ha considerat que els incidents d'aquesta campanya electoral són “una excepció”.

“Si contribuïm a donar-li més importància de la que té, estaríem tirant més llenya al foc i això a mi no m'agrada”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona